Rezumat Pulberea de Aur - Petru Ursache

Si, pentru ca parintii si copiii stalinismului sint in relatii excelente, discursul apodictic al fostilor proletculti a fost recuperat. Se potriveste manusa in actiunea de fortare a "revizuirilor", de minimalizare a valorilor culturale.
Citește tot rezumatul cărții Pulberea de Aur... Doina a fost acuzata de xenofobie, de nationalism vulgar, agresiv, poluant, in numele "europenizarii". Cum era sa "intram" ieri in U.R.S.S. cu Doina lui Eminescu? Si cum o sa "intram" in Europa cu aceeasi Doina si iar Doina? * Gruparea tinerilor intelectuali de la Criterion, in frunte cu Mircea Eliade (Emil Cioran, Constantin Noica, Mircea Vulcanescu, Eugen Ionescu, Vintila Horia, Petru Comarnescu), a fost etichetata, intr-o polemica rautacioasa, o "generatie in pulbere". Formula denigratoare ii apartine, cum se stie, lui Zaharia Stancu, inca de pe atunci (cind scria articole de "atitudine" partinica, in anii 1935-40) dovedindu-se harnic militant in presa de stinga. * O literatura a limitei existentiale a luat nastere in vremea tensionata a Cortinei de Fier, in conditiile exilului, celulei de inchisoare ("zarca") si schitului monahal in chip de rug aprins printre colinele carpatice. A fost aproape singura si adevarata literatura, din cel putin primele doua decenii postbelice, dupa ce monstrul bolseocomunist, instalat la Bucuresti, a decis arderea bibliotecilor cu zecile si sutele (indeosebi scolare si de camine culturale, cele care contineau "carte romaneasca de invatatura"), radierea "definitiva" a scriitorilor reprezentativi, ca nume si persoane, eliminarea limbii romane din familia latina si inaltarea steagului rosu peste ruinele gindirii si libertatii de creatie. * Daca ii iei Biserica, romanul risca sa intre in dramatica deruta. Timpurile de astazi o confirma. - Petru Ursache Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Pulberea de Aur?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Pulberea de Aur și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Pulberea de Aur scrisă de Petru Ursache. Pulberea de Aur a apărut în anul 2020. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2020 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Pulberea de Aur este editura EIKON - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura EIKON aici. Cartea Pulberea de Aur face parte din categoria Litere Critica Literara. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 412 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Pulberea de Aur și, de asemenea, sperăm că autorul Petru Ursache, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde