Rezumat Drept penal. Partea generala I - Voicu Puscasu

Redactata in stilul unui breviar juridic, lucrarea trateaza in mod sintetic problemele cuprinse in  programa universitara a cursului de Drept penal, Partea generala, aferent primului semestru al anului II de facultate.
Citește tot rezumatul cărții Drept penal. Partea generala I...   Lucrarea este sistematizata pentru expunerea a 14 cursuri, primele trei fiind consacrate aspectelor generale ale dogmaticii juridice penale (notiunea de drept penal, stiinta dreptului penal, ilicitul penal si caracteristicile acestuia, normele juridice penale si raportul juridic penal, izvoarele dreptului penal si principiile generale ale acestuia) pentru ca in continuare sa prezinte problemele privind aplicarea legii penale in spatiu si timp, institutia infractiunii, a unitatii si a pluralitatii de infractiuni.   Expunerea sintetica a problemelor usureaza asimilarea de catre studenti a  cunostintelor necesare  studiului dreptului penal. Lucrarea are un pronuntat caracter aplicativ, practic, prin trimiterile actualizate la jurisprudenta Curtii Constitutionale, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si la cea a Curtii Europene a Drepturilor Omului, integrand, astfel, cunostintele teoretice cu aplicarea lor in practica. Finalul lucrarii cuprinde o enuntare sintetica a subiectelor de examen si o bibliografie minimala, necesara aprofundarii studiului dreptului penal.   Lucrarea se recomanda, astfel, ca un instrument indispensabil pentru pregatirea studentilor si masteranzilor in vederea examenelor, dar, in egala masura, si practicienilor dreptului pentru cautarea rapida a problemelor de practica judiciara ivite in aplicarea dispozitiilor Codului penal, Partea generala. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Drept penal. Partea generala I?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Drept penal. Partea generala I și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Drept penal. Partea generala I scrisă de Voicu Puscasu. Drept penal. Partea generala I a apărut în anul 2022. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2022 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Drept penal. Partea generala I este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Drept penal. Partea generala I face parte din categoria Categoria: Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 504 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Drept penal. Partea generala I și, de asemenea, sperăm că autorul Voicu Puscasu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII DREPT PENAL. PARTEA GENERALA I PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde