Rezumat Vizuina luminata} - Max Blecher

Ceea ce-l înrudește structural pe Blecher cu Kafka, cu Bruno Schulz sau cu Robert Walser e mai ales facultatea de a se instala în nenorocire, de a o accepta ca o condiție a vieții curente. Înainte ca boala să se manifeste, el înregistrează o agresivitate sistematică a universului, îndreptată împotriva sa.
Citește tot rezumatul cărții Vizuina luminata}... Există locuri virane sau închise, care îi provoacă invariabil stări de leșin voluptuos, prevestite printr-o bizară beție olfactivă. Lucrurile ies din neutralitatea lor și-l asaltează, căutând să-l fascineze sau să-l terorizeze. - Ovid S. Crohmălniceanu Realitatea unică și limitată a ființei noastre unice și limitate seamănă cu un coșmar nocturn din care însă nimeni nu ne trezește: «bizara aventura de a fi om» nu este decât această zbatere inutilă în ghearele unei condiții din care nu există ieșire, cu excepția unor rare și pasagere momente de beatitudine, când identitatea noastră este suspendată și ne îngăduie, ca într-un vis frumos de această dată, să participăm la existența esențială, profundă și infinită a Marelui Tot; când, cu alte cuvinte, Je est un Autre. - Nicolae Manolescu Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Vizuina luminata}?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Vizuina luminata} și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Vizuina luminata} scrisă de Max Blecher. Vizuina luminata} a apărut în anul 2009. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2009 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Vizuina luminata} este editura GRUPUL EDITORIAL ART - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura GRUPUL EDITORIAL ART aici. Cartea Vizuina luminata} face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte ușor de citit, are doar 160 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Vizuina luminata} și, de asemenea, sperăm că autorul Max Blecher, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII VIZUINA LUMINATA} PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde