Rezumat Parintii Razboaielor - Eugen Statnic

Situația de azi a lumii poate fi înțeleasă dacă facem o excursie geo-politică în urmă cu 100 ani, adică peste patru generații, la primul război mondial 1914-1918, la vremea dintre războaie și apoi la preliminariile și cauzele celui de al doilea război mondial dintre anii 1939-1945.
Citește tot rezumatul cărții Parintii Razboaielor... Istoria este scrisă de învingători, dar după 50-100 de ani din arhivele închise mai străbate câteodată și adevărul. Ca martor conștient al timpului meu, am ajuns la concluzia că războiul mondial din 1939-1945 are mai mulți părinți și nu doar unul singur. Mă bizui pe documente incontestabile, dar puțin cunoscute, sau voit dosite, precum Raportul Potocki, afirmațiile lui W. Churchill, cuvântările secrete ale lui I.V. Stalin, presiunile președintelui Roosevelt, sforăriile lordului Halifax sau tristele mărturisiri ale premierilor Chamberlain și Daladier. M-am străduit să scriu și pentru alții ceea ce cred eu că a fost realitatea. Ca cititor pasionat de istorie, m-am convins că mulți tineri nu cunosc istoria acestor războaie în întregime, interesele, vinovățiile și desfășurările ce au dus la acele încleștări care au ucis zeci de milioane de oameni, au distrus valori materiale imense și ale căror urmări au condus la războiul rece din anii 1946-1990, la noua împărțire a lumii, la suferința multor popoare din Est și Vest, inclusiv la situația instabilă de astăzi, ori poate suntem martori ai preliminariilor celui de-al treilea război mondial. Unii spun că acesta ar fi început la 11.09.2001. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Parintii Razboaielor?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Parintii Razboaielor și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Parintii Razboaielor scrisă de Eugen Statnic. Parintii Razboaielor a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Parintii Razboaielor este editura VICOVIA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura VICOVIA aici. Cartea Parintii Razboaielor face parte din categoria Istorie Universala. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 312 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Parintii Razboaielor și, de asemenea, sperăm că autorul Eugen Statnic, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PARINTII RAZBOAIELOR PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde