Rezumat Marele declin - Niall Ferguson

Traducere din limba engleză de Lucia Popovici Declinul Occidentului a fost anticipat de multă vreme, iar simptomele sale par astăzi omniprezente: încetinirea creșterii economice, datoriile împovărătoare, îmbătrînirea populației, comportamentele antisociale.
Citește tot rezumatul cărții Marele declin... Ce anume a declanșat însă acest declin? Niall Ferguson susține că decăderea civilizației vestice a fost determinată de degradarea instituțiilor care constituiau odinioară pilonii săi: guvernul reprezentativ, piața liberă, statul de drept și societatea civilă. În timp ce lumea arabă se luptă să adopte democrația, iar China face eforturi să treacă de la liberalizarea economică la statul de drept, europenii și americanii irosesc moștenirea instituțională acumulată de secole. Pentru a stopa degenerarea civilizației occidentale cîndva dominante, avertizează Ferguson, va fi nevoie de reforme radicale pentru reabilitarea instituțiilor și revenirea la principiile inițiale ale unei societăți cu adevărat libere. „O analiză succintă și pătrunzătoare a principalelor probleme politice și economice cu care se confruntă în prezent societatea noastră.” (The Washington Times) De ce se prăbușesc instituțiile • O criză reglementată • Cum să-i încurajăm pe bancheri • Supremația dușmanilor legii • Reforma juridică în jurul lumii • Ascensiunea și decăderea capitalului social • Explicația inegalităților • Viitorul urban • Împotriva „tehnoptimismului” Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Marele declin?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Marele declin și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Marele declin scrisă de Niall Ferguson. Marele declin a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Marele declin este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea Marele declin face parte din categoria Istorie Universala. Este o carte ușor de citit, are doar 176 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Marele declin și, de asemenea, sperăm că autorul Niall Ferguson, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MARELE DECLIN PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde