Rezumat Finantele si societatea buna - Robert J. Shiller

Reputația industriei financiare nici că ar putea fi mai proastă azi, în dureroasa perioadă de după criza izbucnită în 2008. În această carte, Shiller argumentează convingător ideea că finanțele, departe de a fi un parazit pe spatele societății, este unul dintre cele mai eficiente instrumente care ne stau la dispoziție pentru a ne rezolva problemele comune și a spori bunăstarea generală.
Citește tot rezumatul cărții Finantele si societatea buna... Avem nevoie de mai multă inovație financiară, nu de mai puțină, și finanțele trebuie să joace un rol mai extins în a ajuta societatea să-și atingă țelurile. Provocând publicul și pe liderii societății să regândească finanțele și rolul acestora în societate, Shiller susține că finanțele ar trebui să fie definite nu doar în termenii circulației banilor și în cei ai managementului riscurilor, ci și că gestiune responsabilă a valorilor materiale de care dispune societatea. El explică succint cum pot și trebuie să procedeze cei ce urmează cariere financiare – de la directorul general și managerul de investiții la bancher, asigurător, avocat și reglementator –, astfel încât să administreze, să protejeze și să sporească aceste valori. Iată un festin îmbelșugat de idei și fapte – de la Adam Smith la neuroștiințe și modul de funcționare al unui cazinou – care-i va convinge pe cititorii inteligenți și care văd în lumea ezoterică a finanțelor nu doar un subiect interesant, ci și unul apt să te încânte. Robert Wade, London School of Economics and Political Science Mulți studenți la MBA sunt fascinați de lumea finanțelor, dar se tem să facă parte din ea, fiindcă o percep ca intrată în declin și purtând stigmatul comportamentelor imorale. Această carte le va arăta de ce finanțele trebuie să constituie un element vital al soluției pe care o caută societatea bună, și nu al problemei sale. Nicio altă carte n-o poate face cu mai multă autoritate sau credibilitate. Shlomo Maital, profesor emerit, Technion-Israel Institute of Technology Finanțele și societatea bună e un apel provocator la înțelegerea și apoi reinventarea finanțelor, ca forță capabilă să dea naștere prosperității. Shiller recunoaște excesele, inegalitățile și nefericitele stimulente pentru ticăloșie din sistemul financiar actual, dar spune că nu trebuie deloc să fie așa. O carte importantă pentru cei care-și doresc schimbarea. Rosabeth Moss Kanter, profesor universitar la Harvard Business School Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Finantele si societatea buna?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Finantele si societatea buna și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Finantele si societatea buna scrisă de Robert J. Shiller. Finantele si societatea buna a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Finantele si societatea buna este editura PUBLICA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura PUBLICA aici. Cartea Finantele si societatea buna face parte din categoria Dezvoltarea Afacerilor. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 536 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Finantele si societatea buna și, de asemenea, sperăm că autorul Robert J. Shiller, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII FINANTELE SI SOCIETATEA BUNA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde