Rezumat Papusile - Cristina Nemerovschi

La început n-au fost cerul și pământul. La început au fost Dora și Luna. Aprilie, 2011: Dora – care are 18 ani, cântă într-o trupă rock și se pregătește de bac –o întâlnește într-o noapte pe carismatică și misterioasă Lună.
Citește tot rezumatul cărții Papusile... Alter ego, iubită, idol, sau toate la un loc? Povestea lor de dragoste se împarte între aventuri extreme și dorința de a-i face pe cei din jur să le accepte relația, totul sub amenințarea unei profeții vechi de peste zece ani, care s-ar putea adeveri sau nu. O familie cu multe secrete, toate întunecate, și o provocare: Dora va trebui să o iubească pe Lună împotriva tuturor. August, 2014: O surpriză romantică pentru Luna ia o întorsătură neașteptată și Dora va observa cum lumea pe care o știe, în mijlocul căreia se află iubirea ei, se surpă definitiv. La început n-au fost cuvântul, Dumnezeu sau întinderea nesfârșită de ape. La început au fost Dora și Luna. Și totul a pornit de acolo. Păpușile – o poveste despre iubire și moarte. Despre toate lucrurile care contează.     Fragment din volumul "Păpușile" de Cristina Nemerovschi:     “În ultima iarnă împreună, apăruse moda căciulilor cu urechi de animale și Lună, care deja avea și urechi de mață, și de cățel, și de șoarece, și de urs, îmi adusese într-o dimineață cu ninsoare drept cadou o căciulă neagră cu urechi maronii, care mi s-au părut a fi de pisică.    — Nu-s de pisică, crizato, sunt de veveriță, ca să le porți diseară la emisiune, mi-a zis Luna.     Trebuia să fac playback în seara aia, într-o emisiune mondenă, și îmi cumpărasem o rochie special pentru asta — neagră, cu dantelă la mâneci, cu ținte în talie. Am asortat și căciula la ea. A doua zi s-a scris în tabloide ca solistă de la Squirrels lansează o nouă modă, cu urechi de animale — ceea ce era fals, fiindcă fetele purtau deja căciuli cu urechi pe stradă, dar, în fine, ce să scrie și ele... Poate că a fost mai bine că au scris că am urechi de veveriță, decât că sunt lesbiană.     Însă n-a durat mult până să scrie și despre asta. Ne făcuseră o poză în fața vilei domnului P., unde ne sărutasem într-o seară, cu mâinile înghețate de ger ascunse pe sub puloverul celeilalte. A doua zi, îmi sunase mobilul nonstop, după ce apăruse poza în ziare. Cele mai importante televiziuni mă invitau să vin în platou și să discut despre „femeia din viața mea“. Fiecare preciză că dorește exclusivitate, la modul că trebuia să semnez un contract prin care îi asigurăm că le voi fi fidelă, că nu voi apărea și în platoul concurenței. Normal că am râs și am zis că n-o să mă duc în veci să vorbesc despre Lună la tv, fiindcă ea nu avea legătură cu muzica mea, adică, firește că avea legătură, din moment ce îmi era muză, dar relația noastră nu avea de ce să fie promovată în felul ăsta. Luna însă m-a contrazis. A zis că e bine să merg. Ba chiar, m-a asigurat ea, ar trebui să le dezvălui fără rezerve că ea, fata pe care o iubesc, este Luna P., pentru că, odată ce se va afla, taică-su avea să se resemneze s-o lase în pace, să nu-i mai ceară să-și ascundă relația cu mine de ochii lumii. Am fi rezolvat asta odată pentru totdeauna.     Așa că m-am dus."

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Papusile?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Papusile și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Papusile scrisă de Cristina Nemerovschi. Papusile a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Papusile este editura HERG BENET - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERG BENET aici. Cartea Papusile face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 365 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Papusile și, de asemenea, sperăm că autorul Cristina Nemerovschi, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

RECENZIILE CĂRȚII PAPUSILE PUBLICATE PE BOOKNATION

Recenzie "Păpușile” de Cristina Nemerovschi
Recenzie "Păpușile” de Cristina Nemerovschi
publicată la 2015-12-22 21:18:59
recenzie scrisă de Dragoș Filioreanu
Recenzie "Păpușile” de Cristina Nemerovschi
Recenzie "Păpușile” de Cristina Nemerovschi
publicată la 2015-12-22 20:11:38
recenzie scrisă de
0 secunde