Rezumat Nicio clipa Portasar - Catalin Pavel

Două lumi se conțin una pe alta, în mod paradoxal, în acest roman, ca în experimentele grafice ale lui Escher. Prima este lumea voluntarului care, întorcîndu-se cu armata română din Cehoslovacia în 1945, se îndrăgostește de Mnușka, pe care o caută mulți ani mai tîrziu.
Citește tot rezumatul cărții Nicio clipa Portasar... A doua este lumea lui Lucas, copil, apoi adolescent, care imaginează un paradis artificial de o nesfîrșită naivitate. Acest tărîm construit, Portașar, o încercare sui-generis în literatura română, e întemeiat pe stabile armonii baroce, asupra cărora planează amenințări dodecafonice. De-a lungul acestei cărți surprinzătoare, războiul, boala și povestea de dragoste își păstrează, chiar și în ocaziile cînd sînt parodiate, o dureroasă monumentalitate.   „Portasar este aici și acolo, este locul în care ia naștere o posibilitate, o ordalie, un vis, o dorință, o plecare, altceva. În jur totul este și va fi mereu nesemnificativ, real și atît, cît timp există cea mai mică șansă să ajungi în Portașar. Romanul lui Cătălin Pavel deschide către acest port enigmatic al unei sensibilități fabulatorii, al unei interiorități inefabile: Portașar.” (Angelo Mitchievici) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Nicio clipa Portasar?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Nicio clipa Portasar și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Nicio clipa Portasar scrisă de Catalin Pavel. Nicio clipa Portasar a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Nicio clipa Portasar este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea Nicio clipa Portasar face parte din categoria Romane de dragoste, Carti romantice. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 312 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Nicio clipa Portasar și, de asemenea, sperăm că autorul Catalin Pavel, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII NICIO CLIPA PORTASAR PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde