Rezumat Libertate, morala si politica - Octavian Opris

Eseurile cuprinse în această carte au în comun câteva teme care m-au preocupat: raționalitatea, valorile și libertatea. O parte din articole au apărut în diferite publicații, altele au văzut lumina tiparului prin această carte.
Citește tot rezumatul cărții Libertate, morala si politica... Am încercat să aduc în conștiința publică câțiva gânditori români importanți în spațiul cultural românesc și lăsați în umbra uitării. Opera acestora e realizată în bună parte în perioada interbelică, într-un climat de libertate, fără presiuni ideologice sau de altă natură, fiind rezultatul forței intelectuale și al culturii personale. După 1946 regimul comunist a îngrădit progresiv libertățile politice, a încercat să distrugă tradițiile culturale așa-zis burgheze, exercitând o represiune asupra intelectualității și a creatorilor de opere. Domeniul științelor sociale a fost afectat de o cenzură inchizitorială, punându-se la index autori și opere considerate periculoase pentru societatea românească și ideologia marxistă. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Libertate, morala si politica?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Libertate, morala si politica și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Libertate, morala si politica scrisă de Octavian Opris. Libertate, morala si politica a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Libertate, morala si politica este editura IDEEA EUROPEANA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura IDEEA EUROPEANA aici. Cartea Libertate, morala si politica face parte din categoria Sociologie. Este o carte rezonabil de groasă - are 264 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Libertate, morala si politica și, de asemenea, sperăm că autorul Octavian Opris, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde