Probabil și tu ai o listă de scriitori, una mare, că altfel nu esti goodreader adevărat, din care vrei să citești măcar o operă, două, trei… Dacă ai strecurat printre autori și pe marele Umberto Eco, eu îți propun trei opere scrise de el cu care să începi. Nu de alta, dar știu că și lista de cărți pe care de-a lungul timpului ai construit-o cu multă atenție este colosală. 🙂

1. Numele trandafirului

Poate că titlul cărţii pare a da operei o notă de romantism, o poveste de dragoste. Nu este deloc aşa. Cartea adoptă ca subiecte crima, misterul, istoria, acţiunea petrecându-se într-o mănăstire de călugări în anul 1327.

Numele trandafirului a cunoscut un imens succes, fiind tradus în peste 35 de limbi și ecranizat de Jean-Jacques Annaud în 1986. Un roman de care nu ai cum să nu te îndrăgostești.

🔥 Numele trandafirului are reducere pe:

630650

2. Insula din ziua de ieri

Un roman care se învârte în jurul conceptului de timp, o problemă des întâlnită în toate epocile. Multe personaje, multă acțiune, genuri narative diferite, o adevărată capodoperă literară. Insula din ziua de ieri este un roman fantezist care alege cea mai potrivită metodă de acaparare a cititorului pentru a-l face să mediteze într-un final la ideea timpului ca limită și la posibilitatea sau imposibilitatea recuperării unei zilei de ieri oarecare fie că e de acum sute de ani sau de săptămâna asta.

🔥 Insula din ziua de ieri are reducere pe:

312335

3. Cimitirul din Praga

Un roman care a născut controverse datorită expunerii propriei opinii în legătură cu evreii, „promovând” antisemitismul. Totul se învârte în jurul personajului principal Simonini, cu ciudatele sale gesturi – pierderi de memorie, dublă personalitate. Nu se știe exact cu ce anume se ocupă – cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori și acte oficiale.

🔥 Cimitirul din Praga are reducere pe:

691280

 

 

Tu ca carte scrisă de Umberto Eco ai citit și te-a fascinat?

Lasă-ne un comentariu mai jos 🙂

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022