Chris Simion despre dragoste necondiționată și alte boli de suflet

Chris Simion 40 de zileAm citit basmul acesta « canon » ca și cum aș fi încercat să mă citesc pe mine, ca și cum aș fi călătorit prin mine, o călătorie în jurul sufletului meu în 40 de zile compactate într-o noapte de lectură.

Ca în toate basmele avem o Ileana Cosânzeana (Floarea soarelui) și un Făt-frumos ( Zmeul albastru), avem încercările de a face o relație de iubire să funcționeze, avem un cal înaripat, în cazul de față duhovnicul eroinei, avem dialog-uri mail între floarea soarelui și zmeul albastru dar și mail-uri către Dumnezeu, un fel de rugăciune modernă.

Ca în teatru putem reduce totul la mimesis și catharsis căci acest canon de eliberare emoțională prin post, rugăciune și scris nu este decât o călătorie mimetico-cathartică în sine.

Curățirea sufletului coincide cu acceptarea sinelui, a lui Dumnezeu, a dragostei necondiționate, a suferinței

« Suferința apare să curețe, nu ca să distrugă .Dacă nu te oprești și continui drumul, dacă nu ești orgolios și te lași dus de ea, suferința lucrează și te înalță »

Dintre toate simbolurile am rămas cel mai atinsă de cactuși. Cactușii sunt un simbol al dragostei necondiționate și al anduranței, al iubirii care trece prin durere dincolo de durere și crește mai mult. Cactușii sunt urmările dragostei care a provocat durere « Dragostea nebună pentru un alt om fuziunea totală cu el…te ucid »

Ei încep să se mute din inimă pe corp când celalalt trădează dragostea când celălalt nu mai este sufletul-insulă «Un suflet pe care poți să te așezi și să nu-ți fie frică… merge împreună cu tine, nu pe lângă tine. Unui suflet-insulă îi porți de grijă căci e ceea ce te întregește și, dacă îi rănești aripile, nu mai poți tu să zbori. »

Să-ți pierzi sufletul insulă înseamnă să te îmbolnăvești de cactuși. Să te vindeci ai nevoie de o călătorie la capătul sufletului tău cu Dumnezeu de-un picior. Dacă boala cactușilor apare este semn al rupturii de sufletul insulă, o fisură în iubire.

Cactușii îți cuceresc corpul, mintea, existența și nu poți să te vindeci decât dacă te descoperi, dacă îl lași pe Dumnezeu să te poarte pe palmele lui și dacă accepți « furtuna din suflet ».

Chris Simion ne îndeamnă să ne descoperim, să nu stăm pe loc să alegem să nu fim pasivi, să acționăm, să ne ascultăm sufletele ( sufletele când sunt potrivite vibrează la unison) și chiar dacă suntem bolnavi, călătoria ne vindecă, regăsirea de sine ne vindecă.

– articol trimis de cititoarea noastră Carmen Nicoară

Booknation.ro
Autor: Booknation.ro
❝ Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro :) ❞
Booknation.ro e Erou Booknation.ro
Redactor de 2163 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Booknation.ro
Booknation.ro mai scrie și pe https://booknation.ro