Cărţile au un rol esenţial în viaţa fiecărei persoane, fiind surse preţioase prin intermediul cărora o persoană îşi dezvoltă abilităţile lingvistice, capacitatea de ascultare şi gândirea critică. Cărţile reprezintă un univers nemărginit, în care o persoană învăţa despre viaţa, dragoste, frică şi alte sentimente. Dragostea pentru cărţi implica dorinţa de a avea o bibliotecă bogată. Totuşi, multe persoane ajung în punctul în care biblioteca lor este mult prea încărcată şi se întreabă ce ar putea să facă cu sutele de cărţi cărora nu le mai regăsesc utilitatea.

Care este soluţia ideală pentru cei care vor să îşi elibereze biblioteca?
Cei care vor să vândă cărţile pe care nu mai au de gând să le folosească, se bucură de existenţa anunţurilor tipice “cumpărăm cărţi”, prin care diferite anticariate îşi fac cunoscută această intenţie. Astfel de anunţuri oferă oportunitatea de a vinde rapid cărţi către un anticariat – in această idee, anticariatul Cumparcarti.ro este un bun exemplu. Nu mai e nevoie de zecile de anunţuri pe platformele de vânzări şi de discuţiile nesfârşite cu potenţialii cumpărători, care în final se dovedesc a fi dezinteresaţi.

Faptul că se pot vinde cărţi contra unei sume de bani reprezintă avantajul principal din spatele acestor anunţuri. Vânzarea cărţilor se poate face din mai multe motive. Proprietarii fie vor să elibereze bibliotecă, fie vor să câştige un venit suplimentar.

Care sunt motivele principale pentru a vinde cărţi la anticariat?

Există o serie de motive care conving pe orice proprietar de cărţi să renunţe la vechea practică de a le arunca şi să le ofere acestora o altă soarta. Principalele motive pentru a colabora cu un anticariat care cumpără cărţi sunt următoarele:

  1. oportunitatea de a obţine venituri suplimentare: în cazul vânzării de cărţi, proprietarii vor obţine pe loc banii pentru acestea. Cu cât vând mai multe cărţi, cu atât vor avea un câştig mai mare. În acest fel, pot economisi bani pe care să îi investească ulterior în alte pasiuni şi hobby-uri. Vânzarea către anticariat nu presupune costuri suplimentare, chiar şi evaluarea acestora fiind gratuită;
  2. eliberarea spaţiului din bibliotecă: persoanele care vor să facă spaţiu în bibliotecă pentru noile cărţi pe care vor să le citească, pot profita de serviciul oferit de anticariatul CumparCarti.ro. Prin vânzarea cărţilor vechi, asigură loc viitoarelor volume de cărţi care aşteaptă să fie citite;
  3. lipsa necesităţii de deplasare: reprezentanţii anticariatului se deplasează rapid la domiciliul vânzătorului, deci nu mai e nevoie ca acesta să meargă la sediul anticariatului. Acesta este un avantaj important pentru cei care vor să vândă cărţi rapid şi să nu depună prea mult efort;
  4. libertatea de a vinde orice carte: la anticariat se pot vinde cărţi din orice domeniu. Dacă în biblioteca unei persoane se regăsesc cărţi din domeniul astronomiei, al literaturii sau al istoriei, nu trebuie să îşi facă griji. Anticariatul cumpăra cărţi în orice cantitate, din orice categorie.
  5. protejarea mediului înconjurător: prin vânzarea cărţilor la anticariat, o persoană contribuie la protejarea mediului, oferind cărţilor o altă viaţă. În acest fel, se reduce cererea de tipărire a cărţilor.

Serviciile prin care se pot vinde cărți către un anticariat sunt create pentru a fi cu adevărat facile şi de mare ajutor, în situaţiile in care o persoană doreşte să renunţe la cărţile care nu-i mai sunt necesare.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022