Ești pasionat de marketing, arta comunicării sau pur și simplu vrei o pauză de la cărțile de ficțiune? Ai ajuns unde trebuie fiindcă astăzi îți recomandăm 6 cărți de non-ficțiune, proaspăt apărute pe rafturile bibliotecii Curtea Veche.

6 cărți de non-ficțiune de la Curtea Veche

Toți marketerii sunt mincinoși

Fie că lucrezi în departamentul de marketing al unei companii sau îți dorești să înțelegi mai bine domeniul, cartea Toți marketerii sunt mincinoși te va ajuta să înveți ce este publicitatea, cum se vând produsele și serviciile cu ajutorul poveștilor, dar cel mai important, de ce noi, publicul, credem în aceste povești frumos ambalate. Scrisă de un adevărat guru al domeniului, Seth Godin ne arată cum marketerii ne spun întotdeauna povești în care ne regăsim, povești pe care ne dorim să le citim, să le credem, chiar dacă au sau nu legătură cu realitatea.

 

 

 

Astăzi, aici, acum

Mirela Retegan ne invită într-o călătorie sinceră, pe meleagurile experiențelor trăite în timpul pandemiei de covid-19. Autoarea poate fi descrisă în multe feluri. Este femeie, parteneră, părinte, fiică, antreprenoare, dar mai presus de toate om, un om care a trăit aceleași temeri ca noi ceilalți pe perioada pandemiei. În această carte ne vom regăsi cu toții.

,,Am scris asta cu gândul că poate ești și tu în situația mea… Poate ești și tu dintre cei care își trăiesc visul și nici nu ți‑ai dat seama… Poate te‑ai lăsat și tu, ca mine, intoxicat de tot felul de factori externi, care nu‑ți pot pătrunde visul și nu îl pot înțelege. Privește bine, privește în tine! Acolo este răspunsul.” – Mirela Retegan

 

 

 

Fii prezent

De câte ori nu ți se întâmplă să vorbească cineva cu tine și să nu auzi? De parcă mintea ta ar fi în altă parte, mereu ocupată cu gânduri, griji, planuri de viitor, lucruri care te opresc să te ancorezi în prețiosul și magnificul prezent. În cartea Fii prezent aflăm că trecutul, prezentul și viitorul sunt într-o relație de interdependență. Citind această carte vei învăța să meditezi precum Dalai Lama, vei deprinde cunoștințe vaste și extrem de utile despre prezență și capacitatea de a fii prezent, totul ancorat în noțiunile budiste de atașament, compasiune și bunătate. La finalul lecturii vei învăța și că odată parcursă cartea, va trebui să începi să faci anumite schimbări. Dacă vrei să fii prezent, va trebui să accepți că schimbarea vine din interior.

 

 

 

Știința încrederii. Acordul emoțional în cuplu

Cartea aceasta prezintă iubirea dintr-o perspectivă științifică, diferită probabil față de tot ceea ce știai până acum despre fluturii din stomac, relațiile de cuplu și încredere. John Gottman ne prezintă iubirea și toate valențele sale prin cifre, statistici, împărțire pe categorii și studii care demonstrează că iubirea poate fi cuantificată. Deși este o carte scrisă din perspectiva unui terapeut de cuplu și destinată acelora dintre voi interesați de domeniu, poate fi fără probleme citită și de cei care nu au fost niciodată într-un cabinet de terapie.

,,Un text esențial în formarea terapeuților de cuplu.” – PsycCritiques

Drumul către tine însuți

Ne naștem, creștem, învățăm, cunoaștem oameni, ne angajăm, iar pe parcurs apare mereu întrebarea: cine sunt eu? O astfel de întrebare apare deseori pe buzele oamenilor, în special în societatea modernă. Schimbările recente, evoluția tehnologiei, tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru într-un ritm extrem de alert ne face să ne simțim uneori pierduți, motiv pentru care, din când în când, avem nevoie să găsim drumul către noi înșine. Cartea aceasta își propune să te ajute să te regăsești, pornind pe acest drum al cunoașterii de sine alături de autor, un medic cu experiență în psihoterapie și evoluție a umanității.

 

 

 

Taină și sens în povestea vieții mele, capodopera Mariei, Regina României

În încheiere, îți recomandăm o carte care te va purta în trecut, în perioada de domnie a Reginei Maria și a Regelui Ferdinand. Un studiu critic care demonstrează talentul și extraordinara valoare literară a scrierilor Reginei Maria a României.

,,Instrumentele de analiză folosite în lucrare, ale lingvisticii şi limbajului în general, au fost edificatoare în revelarea sensului textului literar al Reginei Maria, în care autoarea dă dovadă de maturitate creatoare, reuşind să făurească o operă pe care generaţiile următoare o vor avea ca mărturie a geniului său creator.” – Autoarea