Criticul literar Alex. Ştefănescu devine Librar pentru o zi miercuri, 25 noiembrie a.c., începând cu ora 19. Aşa cum ne-am obişnuit, gazda evenimentului şi organizatorul acestuia este Librăria Bizantină.

 „Când aveam 16 ani, accesul meu la literatură era direct: luam o carte de Eminescu sau Tolstoi din rafturile bibliotecii și o citeam. Dacă părinții mă obligau să-mi fac întâi lecțiile, citeam cartea pe ascuns, noaptea, la lumina lanternei. Dacă programul de la școală era prea încărcat, plecam de la ultimele ore cu cartea în buzunarul de la piept și mă refugiam în iarba înaltă de pe unul din dealurile din jurul Sucevei, unde lectura îmi era tulburată doar de câte o buburuză care mi se suia încet pe mână”, spune Alex. Ștefănescu, potrivit organizatorilor evenimentului.

Alex. Ştefănescu este recunoscut pentru publicarea volumului Istoria literaturii române contemporane (1941-2000), dar şi pentru alte peste 20 de titluri de critică literară și nu numai.

În urmă cu un an, în luna noiembrie 2014 a debutat campania Librar pentru o zi, realizată de Librăria Bizantină. Scopul acţiunii este de a readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie.

Peste 25 de personalități de cultură, muzicieni, actori sau modele au fost librari pentru o zi, „mânați de același lucru: pasiunea pentru citit, într-un efort colectiv de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate în iureșului revoluției digitale”, notează Librăria Bizantină.

afis_web

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2048 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici