Ania Vilal

Cum simte un om care respiră poezie? Răspunsul la această întrebare mi l-a oferit Ania Vilal. Un om care respiră poezie are inima dată la maximum. Un astfel de om e diferit de ceilalți, e infinit mai sensibil… dacă nu știați asta până acum, vă veți convinge în cele ce urmează!

Bună, mulțumesc că ai acceptat să răspunzi la câteva întrebări! Prima dintre ele este următoarea: cum ar descrie-o Ania Vilal pe… Ania Vilal? Cum e scrisul ei?

O Ania Vilal scrie poezie şi poveşti într-un ţinut roşu. Încă speră că oamenii vor deveni mai atenţi la poezia de lângă ei.

Cum ai descoperit pasiunea pentru scris?

S-a întâmplat în urma unui pariu. Prietena şi colega mea de bancă din generală m-a provocat să scriu o poezie. Nu o mai ţin minte exact, dar ştiu că era scrisă în stil clasic, cu rimă şi stele şi inimi frânte.

Cum ai defini tu un scriitor?

Un om curajos.

Care sunt scriitorii care te-au influențat?

Marguerite Duras, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Nora Iuga…

Care sunt pasiunile tale?

Viața și literatura.

Completează-mi următoarea frază: „Când nu mă mai înțeleg cu nimeni…”

Tac și stau cu mine până îmi revin.

carte-ania-vilal-inima-data-la-maximumAcum să vorbim puțin despre cartea ta – Inima dată la maximum!

Inima dată la maximum este cel de-al doilea volum al meu. Cel de debut, Eu, mama tare și tu a fost publicat în 2011.

De ce ai scris cartea Inima dată la maximum? Ce ai vrut să transmiți cititorilor?

Am vrut să împărtăşesc din trăirile mele interioare celorlalţi. Este important să ai curajul să-ţi pese şi să le arăţi şi celorlalţi că poţi fi vulnerabil, să fii şi să rămâi om.

Este un volum de poezie împărţit în trei cicluri cu factori declanşatori diferiţi, dar care se menţine unitar prin sinceritate. Nu poate plictisi, deoarece poemele sunt scurte şi la obiect. Dacă vă doriţi să vă delectaţi cu mici poveşti pline de viaţă, vă invit să răsfoiţi volumul. 🙂

Planuri de viitor? Vise? Speranțe?

Deocamdată scriu mici poveşti, proză poetică, nici eu nu ştiu exact, doar încerc să mă bucur la maximum de această călătorie, de acest nou drum. Totul a pornit de anul trecut, de când m-am înscris în Clubul Scriitoarelor. Mă simt atât de bine, mai creativă şi mai încrezătoare în forţele proprii şi le sunt recunoscătoare colegelor mele de scris pentru ceea ce sunt şi-mi dăruiesc.

Ce mesaj ai pentru cititorii booknation.ro?

Citiţi cu spor ca să creşteţi într-un an cât alţii în şapte! 🙂