Aniversări autori – 27 ianuarie

Lewis_Carroll_1863

Ştiu că sunteţi curioşi, aşa că nu o să vă reţin cu introducerea. O să vă spun doar că azi avem doi sărbătoriţi.

Primul este Charles Lutwidge Dodgson, cunoscut mai degrabă drept Lewis Caroll. Acesta s-a distins între scriitorii epocii sale, abordând o temă diferită. În vreme ce în perioada victoriană scrierile sentimentale erau în mare vogă, Caroll s-a făcut remarcat prin scrierile sale destinate copiilor marcate de fantezie, umor şi satiră. Cele mai cunoscute opere ale sale sunt Alice în Ţara Minunilor şi Alice în Ţara Oglinzilor.

Însă, Lewis Caroll nu şi-a pus semnătura doar pe opere literare. Sub numele real, ce-i drept, a scris tratate de algebră şi geometrie. A ţinut chiar şi cursuri de matematică la Oxford. A descoperit două paradoxuri logice şi a introdus logica implicaţiei stricte în matematică. Pe lângă acestea, a mai inventat şi o masă de biliard circulară şi a perfecţionat alfabetul numeric inventat de Richard Grey. Era pasionat de matematica recreaţionAlexandru_Mironov_(2012)ală şi de jocurile de cuvinte. S-a mai ocupat şi cu studiul logicii, dar şi cu fotografia şi a fost şi cleric.

 Tot azi îşi serbează ziua de naştere şi Alexandru Mironov – autor de SF, jurnalist şi politician. În calitate de scriitor şi-a pus semnătura (până în prezent) pe 16 volume, dar şi pe 1.000 de articole cu caracter de popularizare a științei.

Dintre operele sale amintim:

  • Enigmatic, pământul
  • Proiecte planetare
  • Întâmplări din mileniul III
  • Cronici metagalactice  – în colaborare cu Ștefan Ghidoveanu
  • Cronici microelectronice  – în colaborare cu Ștefan Ghidoveanu și Mihai Bădescu
  • Laboratoarele lumii de mâine
  • În direct cu NASA
  • Lumea după Google
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.