Aniversata zilei – 21 februarie

Anais Nin

Astăzi o sărbătorim pe Anaïs Nin. Este celebră pentru controversatele sale jurnale intime începute pe când avea 11 ani și continuate pe o perioadă de 45 ani. Aceste jurnale, foarte apreciate de către cititori, au fost publicate în varianta necenzurată abia după moartea scriitoarei și a soțului ei.

Pe lângă propriile sale scrieri, Anaïs Nin a mai influențat istoria literaturii universale prin relația pe care a avut-o cu Henry Miller.  De fapt ea a fost singura ce a reușit să-l îmblânzească pe golanul literaturii. Datorită ei, Miller a scris, între altele, Tropicul cancerului și trilogia Răstignirea trandafirie – cărți ce au revoluționat literatura secolului XX. “Henry este creaţia mea. Eu trebuie să parfumez gura pe care o sărut; eu trebuie să fiu uluită de bărbatul pe care îl ador; eu sunt Pygmalion, mereu în aşteptare de miracole!” – scria ea.

Însă, Anaïs Nin, a fost mai mult decât “amanta de mătase a literaturii”. A fost model, dansatoare  și… psihanalist amator.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.