atelier de scriere creativa marius chivu florin iaru

Îmbini cuvintele cu talent? Dorești să-ți rafinezi abilitățile scriitoricești și, de ce nu, să publici o carte? Ei bine, află că au început înscrierile pentru cea de-a 7-a ediție a atelierului de scriere creativă cu Florin Iaru și Marius Chivu.

Atelierul de scriere creativă este unul dintre proiectele prin care asociația culturală Brain Fitness urmărește să crească o comunitate de tineri scriitori și să le dea șansa de a se afirma – prin publicarea pe site-ul Revista de Povestiri. Dintre cei peste 90 de absolvenți, doi au publicat ulterior atelierului cărți de proză scurtă, Anca Vieru – Felii de lămâie, Polirom și Cezar Pârlog – Flori, fete, fițe sau băieți, Tracus Arte.

De ce să te înscrii? Răspunsul îl dă chiar Marius Chivu:

„Calitatea acestui curs este faptul că eu şi Florin sîntem foarte diferiţi şi deseori oferim feedback-uri şi sfaturi contradictorii, aşa că nu există pericolul uniformizării, fiecare îşi alege viziunea care i se potriveşte. În principiu noi nu învăţăm pe nimeni să scrie, noi îi dezvăţăm de proastele obiceiuri, le arătăm cum să nu scrie.” 

Atelierul se va desfășura la București în perioada  22 septembrie – 13 noiembrie și va cuprinde 16 întâlniri (2 întâlniri pe săptămână, seara).

Cei interesați pot trimite o poveste de maxim 600o de semne la adresa simina@revistadepovestiri.ro până la 15 septembrie (subject: „Atelier de scriere creativă 7”).  În urma preselecției vor fi aleși în jur de 15 participanți.

Dacă preferați o frecvență redusă (și accesul fără preselecție) vă puteți înscrie la Creative Writing Sundays. Întâlnirile reîncep pe 20 septembrie, au loc o dată la două săptămâni și îi au ca invitați pe Cezar Paul-Bădescu, Vasile Ernu, Veronica D. Niculescu, Maria Manolescu și Marius Chivu.

Sună interesant, nu?

Cel mai fragil lucru din lume e talentul. Nefolosit, prost folosit sau umflat cu pompa dă rateuri. Apoi, a fi scriitor e o meserie. Cu multe reguli de respectat sau de reinventat. Toată lumea e de acord că, pentru a picta un tablou sau a interpreta o sonată, e nevoie de ani de studiu, numai când e vorba de scris te pui și scrii din „preaplinul” inimii.” (Florin Iaru)

P.S.

Mai multe detalii despre atelierul de scriere creativă găsiți accesând primul link din acest articol.

P.P.S.

Dacă ai de gând să te înscrii – nu ne mai rămâne decât să îți urăm mult succes! Abia așteptăm să-ți citim cartea!

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!