Autoarea câştigătoare a Premiului Nobel pentru Literatură, tradusă de Litera

SvetlanaAlexievichMainEditura Litera anunţă că va publica şi traduce cărţile Svetlanei Alexievich, scriitoarea și jurnalista din Belarus care a câştigat, la vârsta de 67 de ani, Premiul Nobel pentru Literatură 2015.

Zinky Boys: Soviet Voices from the Afghanistan War (1989), War’s Unwomanly Face (1985) și Last Witnesses: the Book of Unchildlike Stories (1985) sunt volumele care vor apărea în anul 2016.

Cărţile autoarei Svetlana Alexievich sunt „recunoscute pentru stilul literar polifonic, care propune un colaj atent de voci umane”, scrie Litera. Textele căştigătoarei Premiului Nobel pentru Literatură „au primit diverse premii internaționale, printre care Premiul Kurt Tuch din partea PEN Clubului suedez (1996), Premiul Triumph pentru Artă și Literatură Rusă (1997), Premiul pentru Carte de la Leipzig pentru armonie europeană (1998), Premiul Témoin du Monde (Martor al lumii) din partea Radio France Internationale (1999), Premiul special al Fundației Friederich Ebert pentru cea mai bună carte politică și Premiul pentru pace Erich Maria Remarque (2001)”, mai notează editura.

Editura Litera ne mai informează Svetlana Alexievich este a doua scriitoare distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură publicată de aceştia, „după Alice Munro, câștigătoarea din 2013. Titlurile scriitoarei Alice Munro sunt: Prea multă fericire, Fugara, Ură, prietenie, dragoste, căsătorie, Dragă viață”.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.