Zăpă Strit s-a născut în Pitești, în primăvara călduroasă a anului 1975, câteva luni mai târziu a fost transferată în curtea bunicilor izvorani și, până când a trebuit să înceapă școala, a trăit în Muntenia și Oltenia. Ea susține că a trăit niște ani minunați, într-o legătură puternică cu pământul, universul.

La momentul acesta, locul în care trăiește autoarea este locul în care creează, în care își crește pruncuțele, unde își sunt părinții. Este legată de acest spațiu, în special prin micuțele ei, amintirile copilăriei, oamenii din jur, vibrația pământului.

„Căci din punctul de vedere al creației și al sufletului cred că mă pot regăsi și în alte spații în care domină cultura, arhitectura, buna dispoziție, simplitatea.”

Călătoria scrisului pentru Zăpă a început undeva în jurul vârstei de 9 ani când a descoperit o plăcere fantastică de a compune poezii cu rimă. Iubea poezia lui Eminescu. O perioadă mare de timp a rămas doar la stadiul de cercetător, cititor pătimaș. În anii studenției, a început să scrie tot ce îi trecea prin minte. O joacă. Anii din presa scrisa și audiovizuală au ajutat-o să identifice stilul în care poate scrie cu lejeritate. Și, după alți mulți ani, a apărut blogul. A fost un cadou neașteptat. Reacțiile cititorilor au determinat-o să publice.

„Cititorii sunt prietenii mei. Cu cei mai mulți dintre ei relaționez pe Facebook. Oameni inteligenți, cu simțul umorului, frumoși. Ăsta e cuvântul potrivit.Frumoși”

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1231 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate