1551609_1394290540828341_946680158_n

Romantism, cărți și mult suflet asta am descoperit vorbind cu Andreea despre ea dar și despre blogul ei, care a devenit în scurt timp foarte cunoscut atât în blogosferă cât și în afara ei.

1. Cine e Andreea C.?

Iubită, prietenă, fiică și scriitoare. Ăștia-s termenii cu care mă identific. Ocazional sunt studentă, jurnalistă în devenire sau bloggeriță, după cum o cere împrejurarea.

2. Care a fost momentul în care te-ai decis sa intri în blogosfera?

Nu cred că a fost o decizie pe care o pot marca în calendar. Nici nu mai știu când mi-am lansat primul blog. Ce țin bine minte este că, până la Blog pentru suflet, am schimbat cel puțin șapte bloguri.

3. Noi cei de la Goodread.ro am vrea să facem cunoștință cu blogul tău. Spune-ne câte ceva despre el.

Blogul a început inițial ca un parteneriat cu tipa care scrie pe pagina de facebook Bad Girls. Știam pagina ei de mult, o urmăream cu drag și i-am propus o colaborare.

Inițial, blogul s-a numit „Library of feelings”. Claudia era foarte ocupată însă și posta rar. Când am văzut că blogul începe să aibă cititori fideli i-am propus să scriu doar eu. Am mers cam jumătate de an sub numele de libraryoffeelings până când mi-a venit ideea de blog pentru suflet, inițial pentru că era mult mai ușor de tastat și de reținut.

Oamenii au început să-mi scrie, într-o formă sau alta, că vindec suflete și de acolo și sloganul: „Îmi place să cred că ceea ce scriu vindecă suflete”. Și cred că la asta se reduce blogul meu: texte pentru suflet.

4. Când ți-ai dat seama ca vrei sa o apuci pe calea scrisului?

Când m-am îndrăgostit prima oară. Inițial nu arătam nimănui ceea ce scriam, era un soi de jurnal. Când mi-am făcut curaj să povestesc despre prima mea iubire prietenelor mi-au spus că totul pare un roman de dragoste. Așa că mi-am deschis o pagină de facebook.

5. Blogul tău a câștigat popularitate aproape peste noapte. Te așteptai la asta?

Nu, chiar deloc. Aveam cititori fideli și înainte de începutul acestui an. Nu am întotdeauna momente de inspirație în care scriu fix ceea ce simt. Uneori îmi mai zgândăr imaginația aruncând un ochi pe tumblr. De acolo am preluat ideea  că „Este o mare diferență între bărbatul care te vrea și cel care ar face orice să te aibă”. Textul a devenit viral în câteva zile, iar eu stăteam și mă holbam la statistici, neînțelegând cum de este posibil să mă aprecieze atâția oameni.

6. Ne-a șoptit o păsărică că lucrezi la primul tău roman. Spune-ne despre el.

Acum vreo două luni ți-aș fi spus că este terminat și gata de trimis la editură. După o discuție cu o scriitoare pe care o admir, am realizat că mai am de lucru. Eu n-am muncit la cartea mea între ore fixe, n-am rescris, n-am tăiat. Am pus pe hârtie fix ce mi-a venit în minte. Sunt și puțin perfecționistă. Cred că pot scrie mai mult și mai bine. Vara asta mi-am propus să transpir puțin ca să-i dau romanului cea mai bună formă.

7. Daca ai putea alege o editura la care sa publici care ar fi aceea?

Nu m-am gândit serios la asta, sinceră să fiu.

8. Cum îți vezi prorpia lansare de carte?

Mi-ar plăcea foarte mult să fac lansări în mai multe orașe. Am vizitat aproape toate orașele mari când eram copil și aș vrea să o fac din nou. Singurul lucru pe care-l văd cu siguranță, e că vreau ca persoana care m-a susținut cel mai mult, iubitul meu, să fie acolo.

9. Ce ne pregătește Andreea C pentru viitorul apropiat?

Un roman de citit și recitit în care o să pun tot sufletul și articole noi pe blog.

10. Câteva cuvinte pentru cititorii tăi.

Vă mulțumesc că mă citiți, că îmi spuneți atâtea cuvinte frumoase, că mă trageți de mânecă atunci când greșesc. Sunt oamenii alături de care am crescut, sub ochii cărora am devenit din ce în ce mai bună. Între toate blogurile și site-urile care scriu despre relații și dragoste, eu vreau să cred că am ceva în plus: capacitatea de a vindeca suflete prin textele mele.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022