NOUTĂȚI BOOKFEST 2023

Humanitas: Un Far al Literaturii Românești

Humanitas, una dintre cele mai respectate case de editură din România, are o prezență proeminentă la Bookfest 2023. Cu un program bogat de lansări de cărți și sesiuni de semnături, Humanitas aduce cititorii mai aproape de autorii lor preferați. Casa de editură organizează, de asemenea, o serie de dezbateri și dialoguri, oferind o platformă pentru schimbul intelectual și discuții.

Surprize și Bestseller-uri la Bookfest

Bookfest 2023 este o adevărată comoară de bijuterii literare, cu surprize care așteaptă vizitatorii la fiecare colț. De la bestseller-uri la laureați ai premiului Nobel, evenimentul oferă o gamă diversă de cărți, care răspund tuturor gusturilor și preferințelor. Cititorii pot profita de oferte speciale și reduceri, făcând bucuria lecturii accesibilă tuturor.

Polirom: O Vitrină a Talentului Literar

Polirom, o altă casă de editură renumită din România, are, de asemenea, o prezență puternică la Bookfest 2023. Programul de evenimente al editurii este plin de lansări de cărți, întâlniri cu autori și discuții, oferind o platformă atât pentru vocile literare consacrate, cât și pentru cele emergente.

Nemira și Nemi: Un Duo Dinamic

Nemira, o editură cunoscută pentru catalogul său divers, este însoțită de imprintul său pentru copii, Nemi, la Bookfest 2023. Cele două oferă o gamă largă de cărți, de la science fiction și fantasy la literatură pentru copii și materiale educaționale.

Corul Madrigal: Muzică și Literatură Într-o Simbioză Perfectă

În premieră la Bookfest 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” își întâlnește publicul cu o propunere inedită: lansarea volumului aniversar „Marea Carte a Madrigalului”. Această carte, semnată de Mădălin Guruianu, rememorează momentele marcante ale ansamblului, de la înființarea acestuia de Maestrul Marin Constantin, în anul 1963, și până în prezent. Lansarea va avea loc pe scena Agora din cadrul Bookfest, în prezența autorului Mădălin Guruianu și a lui Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Editura Litera: O Prezență Vibrantă

Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023 cu o selecție impresionantă de cărți și colecții de excepție, reduceri de până la 50%, cadouri la achiziții de carte Litera și un program de evenimente complex. Publicul găsește în standul Editurii Litera cărți care au marcat întreaga lume, reduceri și promoții care susțin gustul pentru lectura de calitate.

Printre noutățile prezentate de Editura Litera se numără romanul „Malnata” de Beatrice Salvioni, lansat în standul Italiei, țara invitată la Bookfest 2023, în prezența reprezentanților oficiali ai Ambasadei Italiei la București și ai Institutului de Cultură Italiană. De asemenea, cartea anului 2023, categoria ficțiune, „Viața ca un râu”, de Shelly Read, editată în peste 31 de țări, surprinde printr-o voce lirică rafinată și printr-o poveste clasică, pusă în pagină după rigorile modernității.


Bookfest, cel mai așteptat eveniment al anului pentru iubitorii de carte, își deschide porțile pe 24 mai, la Romexpo. În cadrul celei de-a XVI-a ediții a Salonului Internațional de Carte, vizitatorii vor avea la dispoziție aproape un milion de volume, dintre care 3000 de titluri noi, și vor putea participa la peste 400 de lansări de carte și dezbateri.

Evenimentul, care se desfășoară până pe 28 mai, a pregătit peste 60 de evenimente dedicate copiilor și peste 30 de evenimente la standul Italiei, țara invitată de onoare a ediției din acest an.

O Invitație la Cultură

Cu peste 200 de expozanți din toată țara și din Republica Moldova, Bookfest se anunță a fi un adevărat prilej de sărbătoare pentru cititori. În cadrul evenimentului, vor avea loc reduceri spectaculoase, mese rotunde dedicate stării culturii scrise și recitaluri muzicale. Pe lângă standurile expozanților, iubitorii de carte vor putea participa la evenimente în locuri special amenajate în cadrul Bookfest, precum trei scene, două cafenele, un Cinema Bookfest și un stand dedicat copiilor, Bookfest Junior.

O Deschidere de Gală

Deschiderea oficială a Bookfest va avea loc pe 24 mai, la ora 12.00, la scena ARENA, în prezența Ambasadorului Italiei în România, E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, a Consilierului Prezidențial Sergiu Nistor, a ministrului Culturii Lucian Romașcanu, și a președintelui Asociației Editorilor din România, Grigore Arsene. În anul în care sărbătorește șase decenii de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va deschide ediția a XVI-a a Bookfest intonând imnurile naționale ale României și Italiei.

Italia: Invitatul de Onoare

Italia, invitatul de onoare al acestei ediții, a pregătit un program extins, cu lansări de carte, dezbateri și evenimente pentru copii. Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, a declarat: „Bookfest 2023 are șansa unui Invitat de Onoare – Italia – care ocupă un loc principal în ierarhia piețelor de carte europene, sprijinul dat de autoritățile publice culturii scrise italiene fiind un foarte bun exemplu și pentru noi.”

Bookfest deschide sărbătoarea cărților bune, pe 24 mai

Într-o perioadă în care lumea cărților se află într-o constantă schimbare și evoluție, Bookfest rămâne unul dintre evenimentele de reper ale anului. Ediția din acest an, a XVI-a, începe pe 24 mai și va fi gazduită, ca de obicei, în pavilionul B2 al Complexului Romexpo, unde intrarea publicului este liberă.

În cadrul Bookfest 2023, peste 200 de expozanți din întreaga țară, inclusiv din Republica Moldova, vor aduce cu ei un impresionant număr de aproximativ un milion de volume, dintre care 3000 de titluri noi. De asemenea, vor fi organizate peste 400 de lansări de carte și dezbateri, plus peste 60 de evenimente dedicate celor mici, într-o încercare de a cultiva dragostea pentru citit încă de la vârste fragede.

Bookfest 2023 păstrează formatul anterior, cu trei scene, două cafenele, un Cinema Bookfest și un stand dedicat copiilor, Bookfest Junior. În timpul evenimentului, Corul Madrigal va avea onoarea de a intona imnurile de stat la deschiderea Bookfest.

Italia, invitatul de onoare al Bookfest 2023

Invitatul de onoare al acestei ediții este Italia, care va oferi un program bogat pentru iubitorii de carte. Aceasta include lansări de carte, dezbateri și evenimente pentru copii. Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Lucian Romașcanu – Ministrul Culturii, alături de Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România, vor fi prezenți la deschiderea oficială a Bookfest 2023, pe 24 mai, la ora 12.00.

Cărți noi de la autori consacrați

Bookfest este și locul unde autori renumiți își lansează volumele noi. Printre aceștia se numără Andrei Pleșu, Adrian Cioroianu, Gabriel Liiceanu și Mircea Mihăieș. Ei vor fi prezenți la evenimentele dedicate acestor cărți, oferind publicului oportunitatea de a-i întâlni și de a afla mai multe despre cele mai recente lucrări.

Proza autorilor români, în centrul atenției

Printre prozatorii români prezenți la Bookfest se numără Tatiana Niculescu, cu romanul „Englezul din Gara de Nord”, Cristian Fulaș, cu „Specii”, și Veronica D. Niculescu, cu „Quilt. 25 de povestiri cu animale și oameni”. Aceste noi titluri aduc în prim-plan talentul și diversitatea prozei românești contemporane.

Autori de bandă desenată în lumina reflectoarelor

De asemenea, Bookfest 2023 are o secțiune specială dedicată benzilor desenate și autorilor care le creează. Printre aceștia se numără Alexandru Ciubotariu, creatorul popularului personaj BD Nic, și Octav Ungureanu, cunoscut pentru seria de benzi desenate „Pisica Pătrată”. Aceștia vor participa la ateliere și sesiuni de autografe, oferind fanilor ocazia să interacționeze cu ei și să cunoască mai bine procesul de creație al acestor opere de artă vizuale.

Oaspeți internaționali

Bookfest 2023 nu va fi lipsit de oaspeți internaționali. Printre cei care au confirmat deja prezența se numără scriitorul italian Claudio Magris, laureat al Premiului Principe de Asturias pentru literatură și al Premiului Internațional Man Booker, și Paolo Giordano, autorul bestsellerului „Singurătatea primelor numere”.

Reduceri și oportunități de cumpărare

Ca în fiecare an, Bookfest vine cu oferte speciale pentru vizitatori. Reducerile ajung până la 70% la sute de titluri, inclusiv la cele mai noi lansări. Este o oportunitate unică pentru iubitorii de carte să-și îmbogățească colecțiile cu volume de excepție la prețuri accesibile.

Târgul de carte Bookfest 2023: O sărbătoare a lecturii

Bookfest 2023 promite să fie o sărbătoare a lecturii și a culturii scrise, un eveniment unde iubitorii de cărți, indiferent de vârstă, pot descoperi noi autori, noi titluri și pot interacționa cu creatorii lor. Ne vedem la Bookfest!

Top 100 cărți ale anului 2023