Braşovenii au cucerit finala concursului Humanitas în licee

invit-licee-13iun2015

Concursul de cultură generală Humanitas în licee a angrenat 32 de licee din 11 oraşe din România, însă finala a fost cucerită de două licee importante din Braşov. Colegiile Naţionale Andrei Şaguna şi Dr. Ioan Meşotă se vor înfrunta în finala concursului organizat de Humanitas sâmbătă, 13 iunie, începând cu ora 11. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Institutului Cervantes din Bucureşti. Moderatorul evenimentului va fi Andi Moisescu, iar trofeul şi premiul cel mare vor fi înmânate de însuşi scriitorul Mircea Cărtărescu.

„Ne bucurăm să-i revedem pe cei de la Meşotă la Bucureşti şi aşteptăm să-i cunoaştem şi pe cei de la Şaguna care se alătură clubului celor cu punctaj maxim la fiecare etapă”, au notat organizatorii concursului pe profilul de Facebook.

Tema abordată în finala de sâmbătă este Eminescu. Potrivit Humanitas, echipele finaliste vor primi întrebări „concepute de Cătălin Cioabă, autor Humanitas şi editor al volumului Mărturii despre Eminescu, pe care echipele l-au avut în bibliografie şi care strânge amintiri despre Eminescu aşa cum au fost consemnate de contemporanii săi”.

A patra ediţie a concursului Humanitas în licee

Ediţia cu numărul patru a concursului organizat de Humanitas s-a desfăşurat pe tot parcursul anului şcolar 2014 – 2015 şi a avut trei etape.

Prima etapă a cuprins subiectul „Brătienilor”. Întrebările s-au axat pe cartea Din viaţa familiei Ion C. Brătianu de Sabina Cantacuzino.

„Clinamen“, a doua etapă din concurs, a avut întrebări care au pornit de la volumul Clinamen. Cum a început Renaşterea de Stephen Greenblatt.

„Jurnalul de la Păltiniş” a fost proba cu numărul trei. Întrebările au fost realizate pe baza volumelor Jurnalul de la Păltiniş de Gabriel Liiceanu şi Jurnal filozofic de Constantin Noica.

Editura mai notează că acest concurs „s-a desfăşurat cu public, în cele trei etape de calificare rolul de gazda revenindu-i fiecăruia dintre licee, prin rotaţie”.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.