Cafenele din Europa frecventate de scriitori

Să ne amintim puțin de secolul al XVIII-lea, sfârșitul secolului al XIX-lea, mai precis de viața literară. Sau, unde petreceau ore întregi autorii cunoscuți din Europa.

Fiecare avea tabietul lui, cafeaua lui preferată, orele în care scria, citea ziare sau discuta pe diverse teme. Cu toate acestea, locul preferat era o cafenea. Nu una banală. Fiecare avea povestea ei. Un loc de relaxare, dar totodată destinat dezvoltării personale.

Să vedem care au fost cafenelele pentru care optau adepții scrisului.

  • Cafe Louvre – situată în Praga, cu un aer ușor elegant, a fost un loc preferat de Kafka, dar și de Albert Einstein. Este un local încă deschis publicului, dar probabil cu alte obiceiuri, nu tocmai cele de acum câteva secole.
louvre002
  • Cafe Slavia – tot o cafenea pragheză, care oferă vedere asupra Teatrului Național, Podului Carol și castelului din Praga. La începutul secolului XX a fost vizitată des de către Franz Kafka, iar în a doua jumătate de Milan Kundera.
hyperliteratura-cafe-silvia
  • Antico Caffe Greco – una dintre cele mai faimoase cafenele ale Romei, fondată de aproape 300 de ani a găzduit partea selectă a domeniului. Amintim: Lord Byron, Goethe, Hans Christian Andersen.
hyperliteratura-Antico-Caffe-Greco
  • Literaturnoye Cafe – un loc pe care îl găseşti în St Petersburg frecventat în special de scriitorii ruşi. Au petrecut mult timp aici şi muulte cafele băute Dostoievski, Nicolai Cernişevski, dar şi Alexander Puşkin înainte de a muri.
hyperliteratura-Literaturnoye-Cafe
  • La Rotonde – un aer franţuzesc, miros de cafea, ziare răsfoite şi scriitori. Un local vizitat de F. Scott Fitzgerald, T.S. Eliot, Sartre, Matisse.
hyperliteratura-La-Rotonde
  • The Elephant House – cafeneaua o găsiţi în Edinburgh, locul în care J. K. Rowling a lucrat la seria Harry Potter, dar frecventată şi de Ian Rankin, Alexander McCall-Smith
hyperliteratura-The-Elephant-House

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.