campania citesc poezie goodread.ro goodie

Citesc poezie” este o campanie de conștientizare a importanței poeziei în viața unui om. Ea se adresează atât celor care citesc poezie, cât și celor care vor să descopere lumea unică a versurilor. Pe pagina de Facebook a campaniei se găsesc 45 de motive pentru a citi poezie, însă lista rămâne deschisă.

Pentru ca mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni, am realizat 22 de avataruri ale campaniei, pe care încurajăm oamenii să le utilizeze ca poză de profil. Deja au început să se răspândească pe Facebook și acesta este un lucru foarte bun”, a declarat Emilia Zăinel, inițiatoarea campaniei.

Diversitatea culorilor semnifică diferitele stări ale poeziei, dar și varietatea genului liric.

Citesc poezie este și un îndemn către sine – de aceea, cei care optează pentru avatarul dorit devin conștienți de opțiunea lor și, sperăm noi, acționează în consecință”.

Cele 45 de motive sunt doar câteva din multitudinea de opțiuni pentru care un om poate citi poezie. Citind, el începe să dorească să cunoască situația poeziei în România și să se numere printre cei care o susțin, deoarece, din păcate, lucrurile nu stau prea bine când vine vorba de tirajele și vânzările de carte.

Există o reticență în ceea ce privește această artă, de aceea campania încurajează răspândirea mesajului și implicare activă în promovarea poeziei cu ajutorul haștagului #citescpoezie, care ajută la creșterea comunității cititorilor de poezie.

Folosind haștagul #citescpoezie, atât pe Facebook cât și pe Instagram, utilizatorii pot posta poeme și vedea ce au mai distribuit și alții, pot pune recomandări de cărți valoroase, pot distribui motive pentru care citesc poezie etc.

În curând, pe lângă albumele cu logo-uri, motive și poeme de pe pagina campaniei, va fi inclus un nou album, care va conține motivele pentru care scriitori, criticii, jurnaliștii, promotorii culturali etc., citesc poezie.

Toate instrumentele campaniei se găsesc pe pagina de Facebook Citesc poezie și pe Instagram @citescpoezie

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!