Imaginează-ți  că intri în librăria ta preferată. Același parfum îmbietor de carte proaspătă, aceeași căldură familiară – doar librarul este diferit. Parcă ar aduce cu… nu, nu se poate, l-ai văzut de atâtea ori la televizor, l-ai citit și-acum e chiar în fața ta pe post de librar!

Și asta nu trebuie să rămână la statut de fantezie de pasionat de cărți! Probabil ai auzit și tu de campania Librar pentru o zi organizată de Librăria Bizantină. Campania a debutat în noiembrie 2014 și își propune să reînvie „dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate în iureșului revoluției digitale”. Până acum, 20 de personalități ce activează în diverse domenii au spus da provocării și au fost librari pentru o zi: Andi Moisescu, Eugenia Vodă, Andrei Pleșu, Olivia Steer, Pr. Constantin Coman, Dan C. Mihăilescu, Cătălin Ștefănescu, Ioan Gyuri Pascu, Horia-Roman Patapievici, Grigore Leșe, Ana Barton, Laura Câlțea, Marina Constantinescu, Aurora Liiceanu, Maia Morgenstern, Chris Simion, Teodor Baconschi, Pavel Bartoș, Marius Tucă și Monica Macovei.

După o pauză de câteva luni bune, Librăria Bizantină își reia obiceiul de a aduce în fața publicului librari cu „personalitate”. Astfel, miercuri 7 octombrie, începând cu ora 19 poeta Ana Blandiana va fi librar pentru o zi!

Librar pentru o zi - Ana Blandiana

Și știți care e partea cea mai bună? „Nu există o regie. Librar și cititor se apucă de scotocit printre cărți, stau la șuetă și se simt bine.” Poate fi ceva mai frumos? Ah, da – de cele mai multe ori se lasă cu discuții interesante despre lecturi, amintiri, filosofii și balade de fluier!

De-acum, iubitorii de carte din capitală (și nu numai) au programul stabilit pentru fiecare seară de miercuri! Librăria Bizantină promite să pună și alte nume mari în postura de librar pentru o zi! Oare cine urmează?

P.S.

Pentru doritori, adresa librăriei este: strada Bibescu Vodă, numărul 20.