Cartea preferată? Vă rog, nu aş putea alege doar una! de Cristina Slusariuc

elevul-dima-dintr-101234Crescând, am trecut prin tot felul de etape. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi când a venit vorba despre cărţi. Aşa că de la poezioare şi poveşti, am trecut la nuvele, iar apoi la tot felul de romane din ce în ce mai diversificate. Nici nu-mi mai amintesc toate numele cărţilor despre inorogi, magie, prinţese, vampiri, dragoste şi aşa mai departe. Am gustat din fiecare câte puţin în funcţie de vârstă. Pot spune însă că fiecare a contribuit mai mult sau mai puţin la dezvoltarea mea ca om, pentru că din fiecare am învăţat câte ceva.

Da! Spun cu mâna pe inima că majoritatea cărţilor citite au devenit într-un fel sau alttul preferatele mele, însă când trebuie să aleg una…îmi vine în minte întotdeauna trio-ul lui Mihail Drumeş:  „Elevul Dima dintr-a şaptea”, „Scrisoare de dragoste” şi „Invitaţie la vals”. Romanele sunt scrise după acelaşi tipar, asemănându-se foarte tare ca teme şi motive literare. Mă voi referi însă la toate trei ca fiind una singură.248299415-3230511-700_700

De ce Mihail Drumeş? Nu ştiu. Poate  pentru că sunt aproximativ de aceeaşi vârstă cu personajele sale, iar acest lucru mi-a dat posibilitatea de a înţelege şi de a trăi tot felul de emoţii, trăiri şi scene, cot la cot cu protagoniştii. Cărţile sunt simple, pentru unii poate nesimnificative doar din cauza faptului că nu au parte de publicitate sau premii. Le văd însă ca pe o uşă care odată deschisă, oferă multora posibilitatea de a descoperi dragostea aia de altădată, în forma ei cea mai pură şi mai frumoasă. Cărţi spirituale, din care înveţi tot felul de lecţii de viaţă. Cărţi care odată citite, vor păstra între paginile lor bucăţi din inima ta mult timp de acum încolo. Cărţi autentice, de o sensibilitate frumoasă, cărţi care te relaxează, destind şi care te fac să visezi cu ochii deschişi. Sunt încărcate de o melancolie profundă şi de umor în acelaşi timp, această combinaţie fiind mai mult decât prielnică pentru oricare dintre noi, cititorii.

invitatie-vals-212119Ce pot să spun…? Cartea preferată? Cele trei menţionate mai sus. Dacă vă regăsiţi gusturile în materie literară printre rândurile mele, nu ezitaţi să vă faceţi timp pentru ele. Merită! Cu drag, o fană înrăită a romantismului care NU poate avea doar o carte preferată.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.