Rezumat Momente si schite - I.L. Caragiale - Ion Luca Caragiale

     “Caragiale este unul dintre acei scriitori meniți să stârnească neistovite comentarii, după unghiurile neașteptate de perspectiva pe care și le vor însuși generațiile succesive. Aceasta este soarta glorioasă a scriitorului „cu mesaj", fie chiar cu un „mesaj" indirect, cum a fost marele ironist, care n-a dăruit societății românești nimic altceva decât o oglindă perfidă pentru chipurile ei nefardate.
Citește tot rezumatul cărții Momente si schite - I.L. Caragiale... Posteritatea, față de un asemenea scriitor, e o continuă replică, cu jocul de oglinzi întors asupră-i, ca un omagiu de reciprocitate.” (Șerban Cioculescu)     Fragment din schiță “Bubico”:       “Bubico (impacient): Ham! Ham!     „Ah! suspin eu în adânc; lua-te-ar hengherul, Bubico!"     Dar cocoana apropie paharul aplecat de botul favoritului, care-ncepe să lăpâie, și lăpâie, și lăpâie, până când un pasajer se arată la ușa compartimentului nostru, uitându-se-năuntru. Bubico se oprește din lăpăit și se pornește să latre ca o fiară, cu ochii holbați și mușcând sec și clănțănind din dinți, și tușind, și...     „Vedea-te-aș la Babeș, jigăraie îndrăcită!" gândesc eu, și prin mintea mea încep să treacă fel de fel de idei, care care mai cruda și mai infamă.     Pasajerul s-a retras de la geam. Bubico s-a potolit. Cocoana toarnă iar lapte-n pahar și bea și dumneaei. Eu simt cum mă năvălesc, din ce în ce mai irezistibile, ideile negre     - A propos, zic eu, madam, vorbeați adineaori de Bismark... al...      - Al ofițerului Papadopolinii...      - Ei! ce e Bismark?      - Un dulău de curte... Era să mi-l omoare pe Bubico... Papadopolină are o cățelușă, Zambilică, foarte frumușică! sade alături de mine; suntem prietene; și dumnealui (arată pe Bitbico:), curte teribilă! (către Bubico:) Craiule!... (către mine:) Mizerabilă de servitoare, o dobitoacăl i-am spus, când l-a dus afară de dimineață — că nu știi ce curat e! — zic: „Bagă de seamă să nu scape, să se ducă iar la Papadopolina, că-l rupe Bismark... dulăul ofițerului, care sade cu chirie la ea (tușește cu mult înțeles). Eu nu știu ce făceam pân casă, când auz afară chelălăituri și țipete... Strig: „Bubico! Bubico! unde e băiatul?!" Alerg... Mi-l aducea dobitoacă pe brațe; d-abia-l scoseseră ea și Papadopolina, și soldatul ofițerului din gura dulăului. Ce să-l vezi?... tăvălit, leșinat și moale ca o cârpă. Zic: „Vai de mine! Moare băiatul!" Stropește-l cu apă! Dă-i cu odicolon la nas!... Ce-am pătimit, numai eu știu... Două săptămâni a zăcut... Am adus și doftor. Dă-n sfârșit, slavă Domnului! a scăpat...” Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Momente si schite - I.L. Caragiale?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Momente si schite - I.L. Caragiale și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Momente si schite - I.L. Caragiale scrisă de Ion Luca Caragiale. Momente si schite - I.L. Caragiale a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Momente si schite - I.L. Caragiale este editura LITERA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura LITERA aici. Cartea Momente si schite - I.L. Caragiale face parte din categoria Nuvele, Schite, Povestiri, Fabule. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 320 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Momente si schite - I.L. Caragiale și, de asemenea, sperăm că autorul Ion Luca Caragiale, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MOMENTE SI SCHITE - I.L. CARAGIALE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde