Rezumat Momente si schite - Ion Luca Caragiale

Caragiale este un scriitor obiectiv, dar nu este un scriitor indiferent — pare îngăduitor față de personajele sale, dar nu arată trăsăturile care-i fac pe oameni ridicoli, tratându-i cu ironie, punându-i în situații absurde, grotești, demontând mecanismele sufletești și reducându-i uneori la condiția simplificată a marionetei.
Citește tot rezumatul cărții Momente si schite... [...] Caragiale este, după Anton Pann și N. Filimon, un mare promotor al balcanismului în sens larg, al unui spirit la punctul longitudinal real ocupat pe continent. Balcanismul lui începe cu un eticism provincial bizuit pe specificul muntean și, încă mai exact, bucureștean. Eroul reprezentativ este Mitică. [...] Eroul caragialian e la antipodul romantismului. De obicei solitarii, apăsați de muțenie melancolică, ai prozatorilor de mai târziu, trăiesc la munte și în provincie. [...] Este la Caragiale un umor inefabil ca și lirismul eminescian, independent de orice observație ori critică, constând în «caragialism», adică maniera proprie de a vorbi. - G. CĂLINESCU Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Momente si schite?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Momente si schite și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Momente si schite scrisă de Ion Luca Caragiale. Momente si schite a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Momente si schite este editura MINERVA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura MINERVA aici. Cartea Momente si schite face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 416 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Momente si schite și, de asemenea, sperăm că autorul Ion Luca Caragiale, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MOMENTE SI SCHITE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde