Rezumat Apelul in procesul civil. Practica judiciara - Lucia Uta

Prezența culegere cuprinde o selecție de hotărâri judecătorești din practica recentă a instanțelor civile (în cea mai mare parte nepublicate încă), propunându-și să ofere o imagine a modului de interpretare și aplicare a dispozițiilor noului Cod de procedură civilă ce reglementează calea ordinară de atac a apelului.
Citește tot rezumatul cărții Apelul in procesul civil. Practica judiciara...   Au fost avute în vedere, în principal, hotărâri relevante ale curților de apel pronunțate în cauze civile și cu profesioniști, în cadrul jurisdicției muncii și jurisdicției asigurărilor sociale, dar și decizii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care, în soluționarea căilor extraordinare de atac, au fost validate sau, după caz, infirmate, interpretările date de instanțele de apel dispozițiilor legale ce formează obiectul studiului.   Soluțiile jurisprudențiale care ne-au reținut atenția reflectă atât orientările de principiu cristalizate în aplicarea Codului de procedură civilă anterior, care și-au păstrat valabilitatea, cât și impactul modificărilor legii de procedură, modul de transpunere în practică a dispozițiilor cu caracter de noutate.   Structurarea lucrării urmează modul de organizare a dispozițiilor legale, spetele fiind grupate în șapte capitole care privesc: executarea provizorie a hotărârii atacate și suspendarea acesteia; obiectul caii de atac a apelului (hotărârile supuse apelului și partea din hotărâre care se atacă), admisibilitatea apelului și respectarea principiului legalității cailor de atac; subiectele apelului; termenul de declarare a apelului; caracterul devolutiv al apelului; judecata în apel; soluțiile pe care le poate pronunța instanța de apel, îndreptarea, lămurirea și completarea deciziilor astfel pronunțate și căile de atac ce pot fi declarate împotriva lor.   Scopul culegerii este acela de a oferi o imagine edificatoare, cât mai cuprinzătoare a modului de soluționare a apelului în procesul civil în lumina noilor reglementări, de a facilita studiul dispozițiilor procedurale dintr-o perspectivă practică, aplicată. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Apelul in procesul civil. Practica judiciara?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Apelul in procesul civil. Practica judiciara și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Apelul in procesul civil. Practica judiciara scrisă de Lucia Uta. Apelul in procesul civil. Practica judiciara a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Apelul in procesul civil. Practica judiciara este editura HAMANGIU - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HAMANGIU aici. Cartea Apelul in procesul civil. Practica judiciara face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 458 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Apelul in procesul civil. Practica judiciara și, de asemenea, sperăm că autorul Lucia Uta, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII APELUL IN PROCESUL CIVIL. PRACTICA JUDICIARA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde