Rezumat S.G.L.L. - Sadegh Hedayat

S.G.L.L. (optiunea mea pentru titlul acestei culegeri), scrisa tot in 1933, e o povestire cu pretext SF, o antiutopie, unde Hedayat imagineaza o societate viitoare terifianta. Spre deosebire de textele clasice ale genului, viziunea despre progres, despre evolutia stiintei si tehnicii are parte de un sfarsit de cosmar pe cat de implacabil, pe atat de… uman, prea uman in germene: o catastrofa.
Citește tot rezumatul cărții S.G.L.L.... Traditionalului „struggle for life” i se substituie, constatare teribila, principiul „struggle for death”. Societatea imaginata de Hedayat se afla in culmea progresului; aici, toate nevoile sunt satisfacute, toate relele au fost eliminate, toate misterele s-au spulberat. Dar populatia nu gaseste fericirea asteptata. Lumea n-are o finalitate, omul e acela care-i va pune capat. Unica solutie, paradoxala prin absurdul ei, devine sinuciderea colectiva, o noua moda, consecinta a angoasei unei vieti fara scop si monotone. Moartea colectiva, bine „organizata”, va elibera specia umana de obsesia nevoii de a trai. Totul se termina intr-o inspaimantatoare baie de sange si de plenitudine a mortii. Ironia scriitorului se citeste nu numai in intriga, dar si la nivelul limbajului, al lexicului mai cu seama. - Gheorghe Iorga Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi S.G.L.L.?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând S.G.L.L. și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie S.G.L.L. scrisă de Sadegh Hedayat. S.G.L.L. a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea S.G.L.L. este editura LIMES - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura LIMES aici. Cartea S.G.L.L. face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte rezonabil de groasă - are 222 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând S.G.L.L. și, de asemenea, sperăm că autorul Sadegh Hedayat, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII S.G.L.L. PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde