Rezumat Bufnita oarba - Sadegh Hedayat

Considerată cea mai importantă operă a literaturii iraniene moderne, Bufnița oarbă este o metaforă a degradării spiritului. Un adevărat panoptic de imagini suprarealiste, capodopera lui Sadegh Hedayat descrie în cele mai mici amănunte disperarea împinsă dincolo de limite a unui tînăr care și-a pierdut iubita misterioasă.
Citește tot rezumatul cărții Bufnita oarba... Pe măsură ce personajul alunecă treptat în nebunie, cititorul devine prizonierul viziunii sumbre a scriitorului asupra condiției umane.   „Privea fără să vadă, un surîs extatic și inconștient Îi înghețase pe buze, ca și cum S-ar fi gîndit la cineva absent. Prin lucarna, I-am văzut atunci ochii teribili și fermecători, plini parcă de un reproș amar, ochi tulburători, mirați, amenințători și promițători totodată. Scînteia vieții mele se pierdu în profunzimea acestor pupile strălucitoare, cu expresie misterioasă. Fata era chiar în fața mea, dar nu părea să acorde vreo atenție la nimic din ce se petrecea în preajma Ei… Atitudinea melancolică și bucuria Sa sfîșietoare arătau că nu era o creatură obișnuită, de altfel, frumusețea Ei nu era naturală: Se înfățișa ca o priveliște din visul unui opioman. Ea făcea să urce în mine ardoarea dragostei pe care o împrăștie mandragora. Cu silueta Ei zveltă, cu liniile suave alunecînd de-a lungul umerilor, brațelor, sînilor, pieptului, coapselor, pulpelor, părea abia smulsă din îmbrățișarea perechii Sale: ca mandragora-femelă separată de mascul.” (Sadegh Hedayat) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Bufnita oarba?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Bufnita oarba și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Bufnita oarba scrisă de Sadegh Hedayat. Bufnita oarba a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Bufnita oarba este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea Bufnita oarba face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte rezonabil de groasă - are 200 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Bufnita oarba și, de asemenea, sperăm că autorul Sadegh Hedayat, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII BUFNITA OARBA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde