Rezumat eBook Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina

Cuvânt înainte de Ludmila Ulițkaia Traducere și note de Luana Schidu   Marea revelație a literaturii ruse din 2015, romanul Zuleiha deschide ochii, salutat cu entuziasm la apariție de Ludmila Ulițkaia și Evgheni Vodolazkin, a fost recompensat cu cele mai importante premii: Bolșaia Kniga (dublu câștigător, Premiul întâi și Premiul cititorilor – Locul întâi), Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi) și Kniga Godă.
Citește tot rezumatul cărții eBook Zuleiha deschide ochii... Este în curs de traducere în peste treizeci de limbi.   Zuleiha, o tânără gravidă dintr-un sat de tătari, e deportată în Siberia după uciderea soțului ei de către un ofițer din Armata Roșie. Face o călătorie lungă și chinuitoare, alături de țărani deschiaburiți și intelectuali leningrădeni, deținuți de drept comun, musulmani și creștini, credincioși și atei, ruși, tătari, nemți și ciuvași, ajungând într-un loc pustiu, cu o natură neîndurătoare. Iar comandantul coloniei de muncă înființate aici este chiar ucigașul soțului ei. Cu o tensiune crescândă, redată magistral de autoare, între Zuleiha și comandant se înfiripă o iubire stranie, reținută, dar de o intensitate covârșitoare. Personajele se transformă, rolurile se inversează, adevărurile devin incerte. Singura certitudine a eroinei rămâne dragostea față de fiul ei, Iusuf, pentru salvarea căruia este hotărâtă să plătească orice preț. Un roman impresionant prin amploare, suflu epic, forța de evocare și umanism.   Cea mai bună carte pe care am citit-o în ultima vreme. O carte foarte puternică, care aduce un suflu nou în literatura rusă. - Evgheni Vodolazkin   Ilustrația copertei: Ivan Șiskin, Iarna Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi eBook Zuleiha deschide ochii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând eBook Zuleiha deschide ochii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie eBook Zuleiha deschide ochii scrisă de Guzel Iahina. eBook Zuleiha deschide ochii a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea eBook Zuleiha deschide ochii este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea eBook Zuleiha deschide ochii face parte din categoria eBooks. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând eBook Zuleiha deschide ochii și, de asemenea, sperăm că autorul Guzel Iahina, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde