Rezumat Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina

Marea revelatie a literaturii ruse din 2015, romanul Zuleiha deschide ochii, salutat cu entuziasm la aparitie de Ludmila Ulitkaia si Evgheni Vodolazkin, a fost recompensat cu cele mai importante premii: Bolsaia Kniga (dublu castigator, Premiul intai si Premiul cititorilor - Locul intai), Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi) si Kniga Goda.
Citește tot rezumatul cărții Zuleiha deschide ochii... Este in curs de traducere in peste treizeci de limbi.   Zuleiha, o tanara gravida dintr-un sat de tatari, e deportata in Siberia dupa uciderea sotului ei de catre un ofiter din Armata Rosie. Face o calatorie lunga si chinuitoare, alaturi de tarani deschiaburiti si intelectuali leningradeni, detinuti de drept comun, musulmani si crestini, credinciosi si atei, rusi, tatari, nemti si ciuvasi, ajungand intr-un loc pustiu, cu o natura neinduratoare. Iar comandantul coloniei de munca infiintate aici este chiar ucigasul sotului ei. Cu o tensiune crescanda, redata magistral de autoare, intre Zuleiha si comandant se infiripa o iubire stranie, retinuta, dar de o intensitate covarsitoare. Personajele se transforma, rolurile se inverseaza, adevarurile devin incerte. Singura certitudine a eroinei ramane dragostea fata de fiul ei, Iusuf, pentru salvarea caruia este hotarata sa plateasca orice pret. Un roman impresionant prin amploare, suflu epic, forta de evocare si umanism. Cea mai buna carte pe care am citit-o in ultima vreme. O carte foarte puternica, care aduce un suflu nou in literatura rusa. - Evgheni Vodolazkin    Traducere din limba rusa de Luana Schidu. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Zuleiha deschide ochii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Zuleiha deschide ochii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Zuleiha deschide ochii scrisă de Guzel Iahina. Zuleiha deschide ochii a apărut în anul 2023. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2023 (click ca să vezi lista cărților). Un aspect interesant despre cartea Zuleiha deschide ochii este că se află în Top 100 cele mai populare cărți din România, fiind mai exact pe poziția în preferințele cititorilor români. Editura la care s-a publicat cartea Zuleiha deschide ochii este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea Zuleiha deschide ochii face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 424 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Zuleiha deschide ochii și, de asemenea, sperăm că autorul Guzel Iahina, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

RECENZIILE CĂRȚII ZULEIHA DESCHIDE OCHII PUBLICATE PE BOOKNATION

Recenzie ”Zuleiha deschide ochii” de Guzel Iahina
Recenzie ”Zuleiha deschide ochii” de Guzel Iahina
publicată la 2023-04-27 19:22:07
recenzie scrisă de Oana Maria Stefan
Recenzie “Zuleiha deschide ochii” de Guzel Iahina
Recenzie “Zuleiha deschide ochii” de Guzel Iahina
publicată la 2023-10-24 12:59:48
recenzie scrisă de Ramona Elena Batis
0 secunde