Rezumat Copiii de pe Volga - Guzel Iahina

• Premiul Bolsaia Kniga 2019. • Premiul literar international Giuseppe Tomasi di Lampedusa 2020   La trei ani dupa debutul ei fulminant, cu bestsellerul Zuleiha deschide ochii , Guzel Iahina publica in 2018 un nou roman cutremurator, care se bucura deja de faima internationala.
Citește tot rezumatul cărții Copiii de pe Volga... Iata cum il descrie autoarea: "Am vrut sa vorbesc despre lumea coloniilor germane de pe Volga - vibranta, aparte, vie - o lume creata candva de oameni veniti din alta tara si pierduta astazi in negura timpului. Dar este si o poveste despre cum poate o mare dragoste sa nasca spaime in sufletul nostru si totodata sa ne ajute sa le depasim."   Iakob Ivanovici Bach, profesor in satul german Gnadental de pe Volga, duce o viata simpla, anonima. Intr-o zi, este chemat pe celalalt mal al fluviului ce "imparte lumea in doua" sa-i dea lectii unei tinere fragile si timide, Klara, fiica unui straniu personaj Udo Grimm. Nu e deloc surprinzator ca intre cei doi se infiripa o poveste de iubire. Este insa singurul fapt previzibil din acest roman ametitor, caci in clipa urmatoare istoria da navala, rasturnand reguli si destine, realitatea capata accente supranaturale, adevarul nu mai este acelasi si totul se topeste intr-o grandioasa epopee din ritmul careia nu te mai poti desprinde. Importanta la acest roman este desfasurarea naratiunii de-a lungul granitei flexibile dintre basm si realitatea brutala. Una dintre scenele cele mai fascinante ale cartii este lupta interioara a lui Stalin cu adversarul sau Hitler [...]. Guzel Iahina ajunge la maiestria de a aduce laolalta cat se poate de firesc caracterul minor al vietii de la tara si maretia istoriei universale. A rezultat un roman istoric captivant; dar, altfel decat s-ar astepta, autoarea nu infatiseaza o actiune reala searbada, ci o parabola cu o privire mitica asupra lumii. - Sachsische Zeitung   Mereu apar inlantuiri de basm si intamplari neprevazute, care construiesc tensiunea si imping mai departe actiunea romanului. Guzel Iahina le amesteca cu elemente de tip legendar si fapte confirmate istoric. In acest fel se naste o tesatura lingvistica foarte colorata, care se condenseaza in epopeea tragica a germanilor de pe Volga. - Frankfurter Allgemeine Zeitung Traducere din limba rusa de Luana Schidu. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Copiii de pe Volga?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Copiii de pe Volga și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Copiii de pe Volga scrisă de Guzel Iahina. Copiii de pe Volga a apărut în anul 2022. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2022 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Copiii de pe Volga este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea Copiii de pe Volga face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 448 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Copiii de pe Volga și, de asemenea, sperăm că autorul Guzel Iahina, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

RECENZIILE CĂRȚII COPIII DE PE VOLGA PUBLICATE PE BOOKNATION

Recenzie “Copiii de pe Volga” de Guzel Iahina
Recenzie “Copiii de pe Volga” de Guzel Iahina
publicată la 2023-10-24 13:10:09
recenzie scrisă de Ramona Elena Batis
0 secunde