Rezumat Memorii. Martorul orei 25 - Constantin Virgil Gheorghiu

    „Memoriile sunt opera mea capitală. Această carte este suma credinței mele, a asprelor mele nevoințe, a pasiunilor și tuturor faptelor mele, după care voi fi judecat de posteritate, de oameni, iar la Judecata de Apoi, de Dumnezeu.” - Constantin Virgil Gheorghiu     Aceste pagini, în care se regăsesc momente luminoase și tragice ale unei vieți excepționale, sunt printre cele mai captivante și cele mai intense pe care le‑a scris autorul Orei 25.
Citește tot rezumatul cărții Memorii. Martorul orei 25... Un mare scriitor, martor al dramelor și marilor tulburări ale veacului nostru, se angajează să reînvie și să cânte o lume dispărută...     Cartea descrie copilăria unui poet, tinerețea, anii de formare a unui om până la catastrofa istorică ce vă înghiți regatul României în care s‑a născut. La fel ca tatăl său și că strămoșii săi, Virgil Gheorghiu trebuia să ajungă preot. Sărăcia lucie din copilărie îi va închide însă porțile seminarului. Intră la liceul militar unde, vreme de opt ani, va purta uniforma regelui înainte de a se consacra în întregime poeziei, căreia îi va fi credincios ca unei rugăciuni osardnice.     Dar acolo, în apropierea frontierei sovietice, lupoaica Istoriei e prezentă cu cortegiul ei de masacre, de teroare, de exterminare, de cadavre înghețate. În curând, atunci când Virgil Gheorghiu se va căsători cu avocată Ecaterină Burbea – ce va reuși să obțină achitarea unei tinere din popor, ucigașă a seducătorului său –, izbucnește al Doilea Război Mondial.     Este sfârșitul unei lumi, în care regatul României dispare sub vălul Armatei Roșii. Vocația de scriitor nu este însă oare aceea de a reda viața acestei țări pierdute, a copilăriei pe care o reanimă aici cu o memorie intactă și cu o sensibilitate de foc? Iată, scris cu pasiune, romanul adevărat al unei existențe și mărturia unui poet, a unui preot și a unui soldat. A unui om „a cărui privire preface colbu‑n aur”. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Memorii. Martorul orei 25?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Memorii. Martorul orei 25 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Memorii. Martorul orei 25 scrisă de Constantin Virgil Gheorghiu. Memorii. Martorul orei 25 a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Memorii. Martorul orei 25 este editura SOPHIA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura SOPHIA aici. Cartea Memorii. Martorul orei 25 face parte din categoria Memorii Jurnal. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 542 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Memorii. Martorul orei 25 și, de asemenea, sperăm că autorul Constantin Virgil Gheorghiu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde