Rezumat Ciocoii vechi si noi - Nicolae Filimon

 „Un roman popular și senzațional ca factura, istoric și de moravuri ca temă, cum nu sunt puține după 1860, dar care are norocul primului personaj excepțional din istoria genului la noi: Dinu Păturică.
Citește tot rezumatul cărții Ciocoii vechi si noi... George Călinescu l-a caracterizat superb: «Dinu Păturică e un Julien Sorel valah...». ... Filimon a vrut să scrie o fiziologie la sfârșitul căreia să putem exclama: «iată tipul ciocoiului...!». Cu alte cuvinte, un soi de manual al perfectului arivist, reprezentând în acest domeniu ceea ce Principele lui Machiavelli sau Curteanul lui Castiglione au reprezentat în ale lor. Dinu Păturică e un monstru, însă unul exemplar, credibil și excesiv, realist și simbolic. Ciocoii e, înainte de toate, un roman paradigmatic, o ilustrare.” — NICOLAE MANOLESCU Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Ciocoii vechi si noi?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Ciocoii vechi si noi și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Ciocoii vechi si noi scrisă de Nicolae Filimon. Ciocoii vechi si noi a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Ciocoii vechi si noi este editura MINERVA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura MINERVA aici. Cartea Ciocoii vechi si noi face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 368 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Ciocoii vechi si noi și, de asemenea, sperăm că autorul Nicolae Filimon, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CIOCOII VECHI SI NOI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde