Rezumat Piata de capital - Sebastian Bodu

Piață de capital. Legea nr.24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață • Comentarii și explicații pe articole • Adnotări cu drept comparat • Adnotări cu jurisprudență Realizarea unei Legi a emitenților de instrumentelor financiare și operațiuni de piață comentată și adnotată a avut două motive.
Citește tot rezumatul cărții Piata de capital... Primul, particular, este acela al desprinderii, din Legea nr. 297/2004 a pieței de capital, a acelor articole dedicate emitenților de instrumente financiare și operațiunilor în piață cu aceste instrumente. Deși repeta în proporție de 80% dispozițiile pe care le-a abrogat din acest din urmă act normativ, Legea nr. 24/2017 grupează acele instituții juridice care formează dreptul societar special al pietei de capital. Sau, cel puțin, cea mai mare parte a lui, astfel că am comentat și explicat doar articolele ce tratează - așa cum spune și titlul legii - emitenții de instrumente financiare și operațiunile cu acestea, deci mai puțin articolele ce tratează informațiile privilegiate, abuzul de piață și faptele antisociale, care sunt legate de tranzacțiile cu aceste instrumente, adică de acele dispoziții ce fac (încă) obiectul Legii nr. 297/2004 privind piață de capital. Al doilea motiv, general, este acela al publicării, de către autor, a Tratatului de drept societar (singurul publicat în România, de la Codul comercial și până în prezent, aflat azi la ediția a 2-a). Deoarece realitatea a demonstrat o alunecare a practicii spre facilul obținerii informației, o prezentare a ideilor și opiniilor din Tratat, actualizate, sub formă de comentarii pe articole apreciem că asigură utilizarea lor mai rapidă și mai aplicată. Aceeași formulă a fost, de altfel, folosită cu succes și în cazul Legii societăților comentată și adnotată, care a preluat din Tratat ideile și opiniile bazate pe dispozițiile Legii nr. 31/1990. - Autorul    Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Piata de capital?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Piata de capital și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Piata de capital scrisă de Sebastian Bodu. Piata de capital a apărut în anul 2019. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2019 (click ca să vezi lista cărților). Un aspect interesant despre cartea Piata de capital este că se află în Top 100 cele mai populare cărți din România, fiind mai exact pe poziția 0 în preferințele cititorilor români. Editura la care s-a publicat cartea Piata de capital este editura ROSETTI - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ROSETTI aici. Cartea Piata de capital face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 392 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Piata de capital și, de asemenea, sperăm că autorul Sebastian Bodu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PIATA DE CAPITAL PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde