Rezumat Legea societatilor comentata si adnotata - Sebastian Bodu

   Ideea unei Legi a societăților comentată și adnotată a apărut după realizarea, de către autor, în 2014-2015, a Tratatului de drept societar în trei volume (singurul publicat în România, de la Codul comercial și până în prezent).
Citește tot rezumatul cărții Legea societatilor comentata si adnotata... Deoarece realitatea a demonstrat o alunecare a practicii spre facilul obținerii informației, o prezentare a ideilor și opiniilor din Tratat sub formă de comentarii pe articole apreciem că asigură utilizarea lor mai rapidă și mai aplicată. Spre deosebire de Tratat, prezența lucrare nu cuprinde instituții societare reglementate de legislația specială sau conexă (precum Legea nr. 297/2004 privind piață de capital și reglementările sale secundare), nu cuprinde o serie de interpretări coroborate ale unor instituții mixte, nu cuprinde anumite aspecte de detaliu general economic) și nu conține paragrafe de drept comparat; în schimb conține, în plus față de Tratat, numeroase adnotări cu jurisprudență actuală. Drept urmare, o lege comentată nu își propune să se substituie Tratatului, ci să ofere un instrument de lucru alternativ, gândit în special pentru practicieni.     Fiind o prezentare altă formă a ideilor și opiniilor din Tratat, originalitatea acestei lucrări constă doar în modul cum aceste idei și opinii sunt structurate și prezentate, comparativ cu Tratatul, adică nu pe instituții juridice, ci pe articole sau grup de articole din Legea societăților, comentariile fiind urmate de jurisprudență aferentă (de altfel ar fi fost cel puțin nefiresc ca două lucrări scrise de același autor într-un interval de timp relativ scurt să conțină idei și opinii diferite).     Ideile și opiniile prezentate în această lucrare se bazează nu doar pe argumente juridice, ci și pe argumente contabile sau financiare necesare explicării unor noțiuni și instituții, astfel că lucrarea este utilă nu numai juriștilor, ci și celor care se lovesc de probleme de drept societar în calitate de contabili, finanțiști, fiscaliști sau antreprenori. Conține, de asemenea, acolo unde este necesar, interpretări ale legislației europene aplicabilă companiilor, legislație care, deși face parte din dreptul nostru pozitiv, este ignorată cu desăvârșire de mulți dintre actualii comentatori ai dreptului societar. (Autorul) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Legea societatilor comentata si adnotata?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Legea societatilor comentata si adnotata și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Legea societatilor comentata si adnotata scrisă de Sebastian Bodu. Legea societatilor comentata si adnotata a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Un aspect interesant despre cartea Legea societatilor comentata si adnotata este că se află în Top 100 cele mai populare cărți din România, fiind mai exact pe poziția 0 în preferințele cititorilor români. Editura la care s-a publicat cartea Legea societatilor comentata si adnotata este editura ROSETTI - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ROSETTI aici. Cartea Legea societatilor comentata si adnotata face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte 1486 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Legea societatilor comentata si adnotata și, de asemenea, sperăm că autorul Sebastian Bodu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII LEGEA SOCIETATILOR COMENTATA SI ADNOTATA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde