Rezumat Pescarusul alb - Constantin Chirita

Suspense-ul abil mentinut pana la ultimul rand, personaje verosimile, si totusi un clasic fara reteta.   Constantin Chirita face in Pescarusul alb (dar si in celelalte romane din ciclul Trilogia in alb) un pariu literar interesant, construind personalitati accentuate multiple intr-un tip de fictiune (incadrabila in categoria larga a policier-ului), in care, de obicei, eroul este de fapt un super-erou, detectivul, cel care rezolva cazul.
Citește tot rezumatul cărții Pescarusul alb... De ce alege Constantin Chirita sa schimbe cutumele? Intre argumentele posibile este si o hibridare a tehnicilor romanesti cu cele dramaturgice, a tensiunii specifice constructiilor cu enigma cu fiziologiile literare, care presupun o relaxare descriptiv-comportamentala.   Precum Raymond Chandler, Chirita asaza literatura, indiferent de taxinomie sau responsabilitate a criticii si teoriei, in unitate si identitate de substanta cu viata. Literatura, daca este bine scrisa, are aceleasi legi cu viata, fiind la fel de reala ca asa-zisa realitate. De altfel, in cazul lui Chirita, si in Ciresarii, 1956-1968, dar cu precadere in Livada, 1979 (romanul Otelul rescris) si Romantica, prima carte: Cea mai frumoasa poveste de dragoste, 1986 relatia intre cele doua notiuni (literatura si viata) este stimulul creativ, dar si conditia de fiintare a ambelor. Daca apar dezechilibre, decompensari, acestea sunt, in cazul literaturii, aduse de excesul de artificial. De aceea, textele scrise de Chirita, si cele deja evocate si Intalnirea, 1959; Otelul, 1960; Pasiuni, 1962 sau Adancimi, 1974 pot implini cititorului de azi senzatia de autenticitate. De aceea, nu profesiunea (variind de la ingineri la profesori), nu arealul (uneori datat, in virtutea mersului istoriei), ci doar actele proprii pastreaza credibilitatea personajelor. Daca toate aceste carti ar fi impostat ideologii, personajele nu ar mai fi fost valabile pentru ca, revenind la Chandler, "cand fac lucruri ireale inceteaza ele insele sa mai fie reale. Devin marionete si iubiti de carton sau raufacatori de mucava, sau detectivi de o amabilitate exagerata si imposibila." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Pescarusul alb?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Pescarusul alb și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Pescarusul alb scrisă de Constantin Chirita. Pescarusul alb a apărut în anul 2021. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2021 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Pescarusul alb este editura ROXEL CART - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ROXEL CART aici. Cartea Pescarusul alb face parte din categoria Categoria: Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 344 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Pescarusul alb și, de asemenea, sperăm că autorul Constantin Chirita, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PESCARUSUL ALB PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde