Rezumat Ingerul alb - Constantin Chirita

Detectivi, cazuri irezolvabile, rivalizand cu naratiunile marii literaturi politiste occidentale.   Atunci cand aparentele sunt greu vizibile!   Un caz interesant este volumul Ingerul alb, parte a Trilogiei in alb.
Citește tot rezumatul cărții Ingerul alb... Aici, doctorul Alexandru Tudor vine din celelalte doua carti ale seriei (Trandafirul alb si Pescarusul alb). Si vine cu tot cu aparatul de detectare a crimei, doar ca poposeste in complet alt cadru decat in romanele anterioare. Si nu doar atat: detectivul roman este insotit de alti specialisti de "faima mondiala": Achile Pommot, Larry L. King, Georges Graisset. Achile Pommot este evident o replica a personajului celebru de policier, Hercule Poirot, personajul care circula in multe dintre romanele semnate de Agatha Christie, dar si Poirot este rezultatul a doi predecesori, doi detectivi: Hercule Popeau (al scriitoarei Marie Belloc Lowndes) si Monsieur Poiret (al lui Frank Howel Evans), dar si cu ceva influente din Sherlock Holmes (al lui Arthur Conan Doyle). Asadar, identitatea detectivului creat de Chirita este o identitate literara multipla.   Daca opera lui Constantin Chirita ar fi fost doar Trilogia in alb, posteritatea literaturii sale ar fi meritat un statut privilegiat in istoria culturii noastre scrise; a fost un creator de atmosfera si caractere, un bibliofil, un intelectual etic, care declara intr-un interviu acordat lui Florin Mugur: „Ne-am crescut copiii lasandu-i sa-si traiasca firesc atat copilaria, cat si adolescenta. Nu au invatat sa citeasca de timpuriu. Calitatile lor, cu care ma mandresc, sunt calitati morale. Nu mint, nu insala, nu sunt niciodata falsi”. Istoria noastra ar arata altfel daca valorile pe care le invoca parintele Ciresarilor ar fi si ale noastre, ale cititorilor lui, pentru ca si alte romane ale sale precum Pasiuni (1962), Livada (1979) sau Romantica, prima carte: Cea mai frumoasa poveste de dragoste (1986) ar trece pe primul raft, acolo unde le plaseaza chiar literaturitatea lor. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Ingerul alb?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Ingerul alb și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Ingerul alb scrisă de Constantin Chirita. Ingerul alb a apărut în anul 2021. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2021 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Ingerul alb este editura ROXEL CART - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ROXEL CART aici. Cartea Ingerul alb face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte rezonabil de groasă - are 288 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Ingerul alb și, de asemenea, sperăm că autorul Constantin Chirita, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde