Rezumat Regasirea fiintei prin stiinta si credinta - Constantin Necula, Alexandru Vlad Ciurea

Putem vorbi despre stiinta fara credinta sau despre credinta fara stiinta? Poate stiinta sa aduca vindecare daca nu asezam la radacina sa credinta?   Parintele Necula si Profesorul Ciurea te invita sa privesti dincolo de idei preconcepute si sa meditezi la rolul stiintei si al credintei in istoria lumii, dar si in vietile noastre de aici si de acum.
Citește tot rezumatul cărții Regasirea fiintei prin stiinta si credinta...   Desi pornesc de la perspective diferite, de la neurochirurgie si de la teologie, impreuna, capitolele semnate de cei doi autori transmit pana la urma acelasi mesaj: Crede si cerceteaza! O carte care te ajuta sa-ti regasesti sensul intre stiinta si credinta   Lumea moderna incearca sa ne convinga ca stiinta si credinta sunt incompatibile, insa aceasta carte ne reaminteste ca stiinta si credinta nu pot exista una fara cealalta, fiind, de fapt, doua abordari complementare ce au la baza aceeasi dorinta profund umana: dorinta de a intelege lumea si locul nostru in ea.   Parintele Necula si Profesorul Ciurea pornesc de la fundamentele teoretice ale specializarilor lor, teologia si neurochirurgia, pentru a arata ca oamenii sunt facuti in egala masura pentru cunoastere si credinta, pentru adevar si iubire.    Exista insa o trasatura de caracter care uneste credinta de cercetarea stiintifica, omul credincios de omul studios intru stiinta? Personal, zic ca da. Nu, nu curiozitatea, uneori ucigasa si mediocra prin rezultate. Ma refer la curaj. Curajul nu ca oponent fricii. Nu opusul sentimentului de teama, ci curajul ca dar al lui Dumnezeu. - Parintele Constantin Necula   Toate datele stiintifice actuale din toate domeniile concluzioneaza ca nu exista practic materie, ci exista energie. Totul in acest univers se datoreaza unei energii. Aceste date converg in mod cert spre "energia suprema" care coordoneaza intreaga lume si pe care o definim cu numele suprem de DUMNEZEU. - Dr. Prof. Univ. Alexandru Vlad Ciurea   Stiinta are nevoie de credinta pentru a fi cu adevarat de ajutor omenirii, iar credinta de stiinta pentru a nu cadea in mit sau dogmatism periculos. De aceea, Parintele Necula si Profesorul Ciurea exploreaza legaturile tainice dintre stiinta si credinta indemnandu-ne sa facem pace intre acestea in inimile noastre, chiar daca lumea se incapataneaza sa le separe.  Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Regasirea fiintei prin stiinta si credinta?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Regasirea fiintei prin stiinta si credinta și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Regasirea fiintei prin stiinta si credinta scrisă de Constantin Necula, Alexandru Vlad Ciurea. Regasirea fiintei prin stiinta si credinta a apărut în anul 2023. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2023 (click ca să vezi lista cărților). Un aspect interesant despre cartea Regasirea fiintei prin stiinta si credinta este că se află în Top 100 cele mai populare cărți din România, fiind mai exact pe poziția în preferințele cititorilor români. Editura la care s-a publicat cartea Regasirea fiintei prin stiinta si credinta este editura BOOKZONE - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura BOOKZONE aici. Cartea Regasirea fiintei prin stiinta si credinta face parte din categoria Crestinism. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 304 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Regasirea fiintei prin stiinta si credinta și, de asemenea, sperăm că autorul Constantin Necula, Alexandru Vlad Ciurea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde