Rezumat Spune-mi Gioni! - Aureliu Busuioc

În seria de autor Aureliu Busuioc a apărut  romanul Spune-mi Gioni! Ediția I a apărut în 2003. A fost tradus în cehă în 2012. „Este cel mai bun roman al lui Busuioc”, zice Vladimir Beșleagă.
Citește tot rezumatul cărții Spune-mi Gioni!... Cu el Cartierul a încheiat proiectul Aureliu Busuioc. Am scos cu litere mari și în tiraje mici romanele Singur în fața dragostei, Unchiul din Paris, Hornicul Găinărilor (în colecția Cartier clasic), Și a fost noapte… (inițial în colecția Rotondă, apoi în Cartier popular), Lătrând la lună, Pactizând cu diavolul. Sper că Aureliu Busuioc este mulțumit de cărțile care au apărut în ediția a II-a, în ediția a III-a sau în ediția a VII-a. Subiectul romanului Spune-mi Gioni! după Ion Simuț: „Iată pe scurt povestea autobiografică a unui kaghebist moldovean. Numele său adevărat, din documente, era Ion Tarantabu, denaturare a formei Tărabantu, derivat din denumirea de dorobant, sub care fusese cunoscut străbunicul său, fost soldat într-un regiment de dorobanți ai lui Cuza și ajuns dincolo de Prut la o beție. Fiu de țăran, locuitor în satul Opăriți, comuna Brunza, Ion nu avea dragoste de carte. Suferind de priapism infantil și de incontinență urinară, copilul avea nădragii veșnic uzi și verzi, fapt pentru care este poreclit de colegi Curverde, porecla eufemizată prin inversare în Verdifund și decăzută din nou în sarcasticul Verdicur. E ușor de făcut legătura cu viitorul nume de agent sovietic Verdikurov. Am dat aceste detalii, pentru a observa că prozatorul subminează discursul eroic al kaghebistului cu astfel de inflexiuni ironice, transformând epopeea, pentru cine știe să citească pe dedesubt, în comedie, fără însă a o îngroșa. Viitorul nostru kaghebist merge consecvent pe linia eroicului, a credinței revoluționare, dar alunecă involuntar în ridicol, pentru câteva clipe, prin tertipurile de culise ale prozatorului.”

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Spune-mi Gioni!?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Spune-mi Gioni! și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Spune-mi Gioni! scrisă de Aureliu Busuioc. Spune-mi Gioni! a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Spune-mi Gioni! este editura CODEX - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CODEX aici. Cartea Spune-mi Gioni! face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 344 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Spune-mi Gioni! și, de asemenea, sperăm că autorul Aureliu Busuioc, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII SPUNE-MI GIONI! PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde