Rezumat Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila - Marian Nicolae

Lucrarea de față constituie prima cercetare monografică a dreptului intertemporal civil din România în lumina Noului Cod civil și a teoriilor fundamentale de drept intertemporal (teoria drepturilor câștigate, teoria faptului consumat, teoria aplicării imediate a legii noi și teoria normativistă).
Citește tot rezumatul cărții Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila... Soluționarea conflictelor de legi în timp în materie civilă se rezolvă în lumină a trei principii generale: principiul neretroactivității legii noi, principiul aplicării imediate a legii noi și principiul supraviețuirii legii vechi. Toate aceste principii generale au la bază principiul fundamental al aplicării în timp a normelor civile, principiul tempus regit factum, care la rândul său este consecința logică și firească a principiului „aplicării” automate a dreptului (denumit, în chip fericit, de Gaetano Pace: „îl principio dell’efficacia automatică del diritto”). Alcătuită din trei titluri (Noțiuni de drept intertemporal; Principiile dreptului intertemporal civil; Aplicarea în timp a Noului Cod civil), lucrarea se adresează deopotrivă teoreticienilor și practicienilor dreptului, masteranzilor și doctoranzilor, auditorilor de justiție, inclusiv studenților interesați de aprofundarea cunoștințelor de teoria generală a dreptului și a celor privind aplicarea legii în timp și problema conflictelor de legi în timp cu precădere în materie civilă. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila scrisă de Marian Nicolae. Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 596 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila și, de asemenea, sperăm că autorul Marian Nicolae, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CONTRIBUTII LA STUDIUL CONFLICTULUI DE LEGI IN TIMP IN MATERIE CIVILA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde