Rezumat Solitudinea e tara mea - Nicoleta Popa

Un limbaj poetic direct, cu mesaje clare, neinvăluite în valurile dense ale figurilor de stil. Totul însă aureolat de o feminitate sensibilă.   „Nicoleta Popa scrie pentru că nu poate altfel. Și o face în regimul urgenței, fără brizbrizuri, fără menajamente, fără să-i pese prea mult de ce zic cei din jur, fiindcă are ceva de mărturisit.
Citește tot rezumatul cărții Solitudinea e tara mea... E detectabil chiar un sadism al adevărului în versuri, necesar asemeni oxigenului ca să rămână un om întreg. Își analizează condiția de femeie, vituperează, se tânguie, este firească, nu plictisește. Volumul de față e mai cuminte decât anteriorul, sulfurosul Fragmente din inima mea. Să fie o etapă intermediară, o trecere spre un alt palier al spunerii poetice? Nu mă încumet la un răspuns. Aceasta piteșteancă e de reținut în rândul poetelor care contează în literatura română.” - Alexandru Petria   „O seducătoare feminitate sclipește prin versurile din spatele acestei coperte. Nu trebuie decât să deschizi oriunde și o să te simți sigur mișcat. Dar nu trebuie să deschizi dacă nu te simți pregătit să te lași îmbogățit de efluviile sensibilității… de spiritul acestei poete. Aferim.” - Stoian G. Bogdan   Nicoleta Popa (n. 1973) a absolvit Facultatea de Științe Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, specializarea jurnalism. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România din anul 2003. A colaborat la ziarul Ora și la mai multe reviste, printre care amintim Calende, Argeș, Contrapunct, Interval. A publicat volumele Autorul este plecat în week‑end (1997), Egoismul de rigoare (2001), Animal de povară (2007), desemnat de filiala din Pitești a Uniunii Scriitorilor din România drept cea mai bună carte de poezie a anului, și Fragmente din inima mea (2009) și este prezentă în antologiile Urmașele lui Novalis (1999) și Arheologie generală (2000). Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Solitudinea e tara mea?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Solitudinea e tara mea și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Solitudinea e tara mea scrisă de Nicoleta Popa. Solitudinea e tara mea a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Solitudinea e tara mea este editura ADENIUM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ADENIUM aici. Cartea Solitudinea e tara mea face parte din categoria Poezie. Este o carte subțirică, are numai 80 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Solitudinea e tara mea și, de asemenea, sperăm că autorul Nicoleta Popa, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde