Rezumat Intelepciunea Nesigurantei - Alan Watts

Am fost întotdeauna fascinat de legea efortului inversat. Uneori o mai numesc și „legea pe dos”€. Atunci când încerci să te menții la suprafața apei, te scufunzi: în schimb, atunci când încerci să te scufunzi, plutești, iar când îți ții respirația, ți-o pierzi - ceea ce îmi aduce aminte de o veche și uitată cugetare: „€žCine va voi să-și scape sufletul, îl va pierde”€.
Citește tot rezumatul cărții Intelepciunea Nesigurantei... Această carte reprezintă o explorare a acestei legi în contextul aspirației omului către siguranță psihologică și al eforturilor sale de găsire a certitudinii spirituale și intelectuale în religie și filozofie. Este scrisă având convingerea că nicio altă temă nu poate fi mai actuală într-o perioadă ca aceasta, în care viața omului pare a fi marcată de nesiguranță și incertitudine. Cartea pornește de la premisa că această nesiguranță este chiar rezultatul încercărilor de a fi în siguranță și că, în pofida aparențelor, salvarea și sănătatea mentală sunt rezultatul acceptării fără echivoc a faptului că nu există posibilitatea de a ne elibera.   Alan Watts *** Mesajul din această carte adresat de Alan Watts lumii occidentale este la fel de puternic și astăzi. Petrecem prea mult timp încercând să anticipăm și să plănuim viitorul; prea mult timp nutrind nemulțumiri despre trecut. De multe ori ne scăpă plăcerile clipei în eforturile noastre neliniștite de a ne asigura că următoarea clipă este la fel de plăcută. Găsind inspirație în gândirea orientală, Watts ne arată că vom găsi ceva cu adevărat demn de a fi cunoscut doar atunci când vom admite față de noi înșine că nu avem și nu putem avea cunoaștere. Pentru a ne bucura de o viață împlinită, trebuie să îmbrățișăm prezentul - să trăim din plin în clipa prezentă. Scrisă și argumentată cu eleganță și luciditate, această realizare filosofică conține întreaga înțelepciune și întregul spirit care au marcat cariera lui Alan Watts și care încă mai rezonează în fiecare dintre noi. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Intelepciunea Nesigurantei?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Intelepciunea Nesigurantei și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Intelepciunea Nesigurantei scrisă de Alan Watts. Intelepciunea Nesigurantei a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Intelepciunea Nesigurantei este editura HERALD - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERALD aici. Cartea Intelepciunea Nesigurantei face parte din categoria Minte Corp. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Intelepciunea Nesigurantei și, de asemenea, sperăm că autorul Alan Watts, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII INTELEPCIUNEA NESIGURANTEI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde