Rezumat Arta Refugii - Paul Goma

Paul Goma – unul dintre cazurile cele mai tulburătoare ale literaturii românești. De neînțelegere, ignorare, injustiție din partea contemporanilor au mai avut parte și alte personalități așezate oblic față de vremea lor, de la Macedonski la Stere și Panait Istrati.
Citește tot rezumatul cărții Arta Refugii... Dar conflictul se înscria în ramele așa-zisei normalități a unei societăți în care era admisă replică, în care controversa se putea desfășura în voie. Spre deosebire de amintiții săi înaintași, Goma a avut de înfruntat un sistem feroce antidemocratic, care nu-i lăsă dreptul de autoapărare, care nu-i îngăduia libertatea civilă. Lupta sa devansă cu mult limitele unei opacități estetice sau ale unor neaderente de vederi politice care se pot transa în văzul lumii, audiindu-se toate părțile, chiar dacă una ar fi, într-o anumită conjunctură, defavorizată. Era o luptă cu Istoria, cu o Istorie intrată într-o perioadă de criză convulsivă din pricina instaurării și îndelungatei persistente a totalitarismului roșu. Să nu uităm, căci în orice caz posteritatea nu va uita, un lucru elementar: Goma a fost cel mai radical, cel mai sonor oponent al opresiunii comuniste din România, suficient de bine cunoscut și în Occident ca un herald al unei eliberări la care și-a adus o contribuție morală de netăgăduit. - Gheorghe Grigurcu Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Arta Refugii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Arta Refugii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Arta Refugii scrisă de Paul Goma. Arta Refugii a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Arta Refugii este editura CODEX - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CODEX aici. Cartea Arta Refugii face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 399 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Arta Refugii și, de asemenea, sperăm că autorul Paul Goma, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ARTA REFUGII PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde