Rezumat Numarul zero - Umberto Eco

„Odată cu atmosfera specifică romanelor lui Eco, Numărul zero lăsă să se vadă, cu o amară eficiență, partea întunecată a vieții Italiei de la începutul anilor '90. Povestea e plasată la Milano, în plin scandal Tangentopoli și în mijlocul investigațiilor din ancheta Manipulițe.
Citește tot rezumatul cărții Numarul zero... în haosul politic provocat de această anchetă, un om de afaceri pune pe picioare un ziar gândit să alimenteze calomnii la adresa adversarilor să-i șantajeze pe potentații zilei. Ziarul este o mașină de împroșcat noroi cu nimic diferită de ceea ce vedem astăzi. Acesta este cadrul în care Eco reconstruiește, urmărind Întâmplările prin care trec protagoniștii romanului, evenimentele cele mai putrede și intrigile cele mai tulburătoare din istoria ltaliei postbeIice.” Panorama    „Umberto Eco folosește anii '90 ca pe o metaforă perfectă a vremurilor noastre. Acei ani reprezintă simptomul de netăgăduit al unei maladii grave, de a considera normal ceea ce nu e: ilegalitățile, nenorocirile, comploturile, atentatele cu bomba puse pe seama «roșiilor» când, în realitate, sunt gândite de «negri», cu complicitatea lumii politice care a păstrat întotdeauna tăcerea. La rândul lor, ziarele ar fi putut să dezmintă, să declanșeze investigații; n-au făcut-o. S-au retras în umbră, preferând să-și plece capul în fața patronuIui." la Reoubblică  Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Numarul zero?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Numarul zero și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Numarul zero scrisă de Umberto Eco. Numarul zero a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Numarul zero este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea Numarul zero face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte rezonabil de groasă - are 232 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Numarul zero și, de asemenea, sperăm că autorul Umberto Eco, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

RECENZIILE CĂRȚII NUMARUL ZERO PUBLICATE PE BOOKNATION

Recenzie ”Numărul zero” de Umberto Eco
Recenzie ”Numărul zero” de Umberto Eco
publicată la 2017-08-13 18:08:28
recenzie scrisă de Cristian Cărpenaru
0 secunde