Rezumat Versuri din manuscrise - Mihai Eminescu

Multe, foarte multe dintre versurile eminesciene postume ne-au rămas până acum necunoscute. Și asta fiindcă, pentru editori, efortul uriaș de a pune în ordine complexitatea neobișnuită a manuscriselor lui Eminescu a fost mereu dublat de greutatea de a decide între ceea ce este provizoriu și definitiv.
Citește tot rezumatul cărții Versuri din manuscrise... Dar provizoriul, la Eminescu, își are desăvârșirea sa, uneori la fel de exemplară că a formei definitive. A venit vremea, poate, să ne dăm seama de acest lucru și să descoperim ceea trebuia odată și o dată descoperit: o altă față a poetului Eminescu, un „sunet secund“ al creației sale poetice, ce se face auzit, în chip indubitabil, în versurile lăsate până acum „în penumbra“ tiparului. Volumul de față adună multe dintre acele „crâmpeie închegate“, cum le numea Perpessicius, pe care acesta doar le-a transcris și tipărit în mărunta literă a aparatului critic din ediția de Opere, dar pe care le-a „uitat“ totuși acolo. Readunate cu grijă și puse împreună, ele își regăsesc ceva din rostul lor inițial: acela de a fi poezie. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Versuri din manuscrise?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Versuri din manuscrise și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Versuri din manuscrise scrisă de Mihai Eminescu. Versuri din manuscrise a apărut în anul ianuarie 2. O mulțime de cărți bune au apărut în anul ianuarie 2 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Versuri din manuscrise este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea Versuri din manuscrise face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte rezonabil de groasă - are 296 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Versuri din manuscrise și, de asemenea, sperăm că autorul Mihai Eminescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII VERSURI DIN MANUSCRISE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde