Rezumat O calatorie prin corpul uman - Silvia Olteanu, Iuliana Tanur, Camelia Voicu, Adriana Neagu

     Dezvoltarea fulminantă a societății a dus la modificarea mediului, cu urmări imediate asupra sănătății umane. Pentru a ne apăra de factorii care ar putea dezechilibra funcționarea organismului nostru, trebuie, mai întâi, să-i cunoaștem structura și funcționarea.
Citește tot rezumatul cărții O calatorie prin corpul uman... În acest sens, lucrarea "O călătorie prin corpul uman", ne oferă schițe sintetice ale lecțiilor de anatomie și fiziologia omului, respectând curriculum-ul național de biologie și nu viziunea unui anumit manual. Lucrarea poate fi utilizată ca material auxiliar în pregătirea temelor de anatomie și fiziologia omului și se recomandă atât pentru gimnaziu cât, mai ales, pentru liceu.           Fragment:       “Sistemul nervos central (SNC - encefalul și măduva spinării) reprezintă unitatea centrală care primește informații din mediul extern și intern, (transmise, sub forma impulsurilor nervoase, prin fibrele senzitive, de la organele de simț și receptori), le selectează, analizează, prelucrează și, după aceea, generează alte impulsuri pe care le transmite de-a lungul fibrelor motorii, producând un răspuns adecvat al mușchilor și glandelor.      Sistemul nervos periferic (ganglionii nervoși și nervii, cranieni și spinali) acționează doar ca un releu pentru transmiterea mesajelor între sistemul nervos central și mușchi, glande și organe de simț.      Funcția de conducere a sistemului nervos se realizează prin substanța albă care formează cai lungi (ascendente și descendente) și cai scurte (intersegmentare). Căile de conducere ale SNC reprezintă tracturi sau fascicule de fibre nervoase cu aceeași funcție și același traiect, dar cu origini și destinații diferite.     I. CĂILE ASCENDENTE - SENZITIVE (centripete, aferente) - un lanț de neuroni, interconectat sinaptic, care conduce influxul nervos de la receptori, prin nervii periferici, apoi prin sistemul nervos central la scoarța cerebrală, unde se realizează o anumită senzație.       1. Cai ascendente care deservesc sensibilitatea generală a trunchiului și membrelor         - au primul neuron localizat la nivelul ganglionului spinal de pe rădăcina posterioară a nervului spinal, deutoneuronul poate fi localizat în măduva spinării sau în bulbul rahidian         - străbat: măduva spinării pe calea tracturilor sau fasciculelor de conducere, acestea având o localizare precisă la nivelul cordoanelor de substanță albă a măduvei (vezi fig. 1), apoi trunchiul cerebral unde căile senzitive se continuă cu lemniscuri perechi (cale senzorială secundară a sistemului nervos central, care începe în măduvă sau în trunchiul cerebral și se termină în talamus) până la nivelul talamusului, unde fac sinapsă cu cel de al treilea neuron, acesta proiectându-se în scoarța cerebrală, în diferite arii corticale.” Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi O calatorie prin corpul uman?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând O calatorie prin corpul uman și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie O calatorie prin corpul uman scrisă de Silvia Olteanu, Iuliana Tanur, Camelia Voicu, Adriana Neagu. O calatorie prin corpul uman a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea O calatorie prin corpul uman este editura DIDACTICA PUBLISHING HOUSE - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura DIDACTICA PUBLISHING HOUSE aici. Cartea O calatorie prin corpul uman face parte din categoria Atlase, enciclopedii copii. Este o carte rezonabil de groasă - are 232 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând O calatorie prin corpul uman și, de asemenea, sperăm că autorul Silvia Olteanu, Iuliana Tanur, Camelia Voicu, Adriana Neagu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde